Gazete Emek- Günün önemli gündem başlıkları şu şekilde;

-Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine karşı birçok ilde düzenlenen eylemler ve buna bağlı yaşanan tartışmalar takip edilecek.

-KESK, "Çalışma hakkımı, işimi istiyorum" talebiyle İstanbul’dan Ankara’ya başlattığı yürüyüşe ilişkin gelişmeler takip edilecek.

-Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar'ın "Adalet" talebi ile Urfa Adliyesi önünde başlattıkları oturma eylemi 18'inci gününde devam ediyor.

-Vekilliğinin düşürülmesinin ardından ‘Adalet Nöbeti’ başlatan HDP Kocaeli Millletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun partisinin genel merkezinde devam eden eylemine ilişkin gelişmeler takip edilecek.

-Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin açılan davanın karar duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (10.00)

-HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan İstanbul’daki Alevi kurumlarını ziyaret edecek. (12.00-15.00)

-Antalya, Urfa ve Van’da KESK, ihraçlara ilişkin açıklama yapacak. (12.30-13.00)

-Diyarbakır Sağlık Platformu, Dicle Üniversitesi’nde yaşanan mobing ve mesai dışı gelen özel hastalarla ilgilenmeyle ilgili hastanenin poliklinikleri önünde basın açıklaması düzenleyecek. (12.30)

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nilüfer Belediyesi Çamlıca İzzet Sayarel Huzurevi ve Kreşi ile Mudanya ve Gemlik belediyeleri toplu açılış törenlerine katılacak, zeytin üreticilerini ve Emek Mahallesi esnafını ziyaret edecek, kanaat önderleriyle bir araya gelecek. (Bursa/11.45-17.45)

-Türkiye ve dünyada koronavirüs salgınına ilişkin yaşanan gelişmeler takip edilecek.

Editör: TE Bilişim