Gazete Emek- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Siirt'te esnaf ziyaretinde bulundu. Burada Akşener ile vatandaşlar arasında 'Kürdistan' tartışması yaşandı. Bir vatandaş da; “Siz İçişleri Bakanı'yken Doğu ve Güneydoğu'da kaç faili meçhul cinayet yaşandı?" sorusunu sordu. İYİ Partililer soruyu soran vatandaşa tepki gösterdi. 


 İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü sosyal medyada dolaşıma sokulan provokatif paylaşımlar hakkında açıklama yaptı. Göç İdaresi'nden yapılan açıklamada 'yabancı uyruklu 7 şahıs yakalandığı' belirtilirken, adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından söz konusu 7 kişi hakkında sınır dışı etme işlemlerinin başlatılacağı kaydedildi.

GÜNÜN ÖZETİ



Bakan Mahmut Özer: Benden reform beklemeyin

Milli Eğitim Bakanı Mahmut “Benden reform beklemeyin, amacım mevcut hizmetleri gözlemleyip geliştirmek, eksikliklerimizi gidermek. ‘Eğitimde kötüyüz’ iddiası doğru değil” diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 


Irak ve Suriye Tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı

Suriye ve Irak tezkeresi ile Lübnan tezkeresinin uzatılmasına ilişkin TBMM kararları, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 


La Casa De Papel’in Lizbon’u Martinez: Kürt kadınlarına kahraman gözüyle bakılıyor

Rol aldığı Türk filmi ‘Grev’in gösterimi için İstanbul’a gelen La Casa de Papel dizisinin Lizbon’u Itziar Ituno Martinez,“Kürt kadınının mücadelesi benim ülkemde hem bir ilham kaynağı olarak görülüyor hem de Kürt kadınlarına kahraman gözüyle bakılıyor” dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 



'Provokatif amaçlı muz yeme eylemi' gerekçesiyle  7 Suriyeli hakkında sınır dışı kararı

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, sokak röportajında bir kişinin kendileri hakkındaki sözlerini protesto eden Suriyeliler için sınır dışı işlemi başlattı.
 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 


Merkez Bankası enflasyon tahminini yükseltti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yılın son enflasyon raporunda enflasyon tahminlerini yükseltti. Buna göre 2021 enflasyon tahmini yüzde 14,1'den yüzde 18,4'e çıkarıldı. 
 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 



Melih Gökçek: Parti içinde bazı arkadaşlar bana komplo kurdu

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kendisine yöneltilen "Sen neden görevden alındın?" sorusuna sinirlendi. Gökçek, "Parti içerisinde benim rakibim olan arkadaşların bana kurmuş olduğu bir komplo." diyerek yanıt verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 


OHAL Komisyonu, Barış Akademisyenleri için ilk kararını verdi

OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu, üzerinden yıllar geçtikten sonra Barış Akademisyenleriyle ilgili ilk kararını açıkladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden ihraç edilen akademisyen Nail Dertli’nin başvurusunu reddedildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 


Siirt'te Meral Akşener ile vatandaşlar arasında 'Kürdistan' tartışması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Siirt'te esnaf ziyaretinde bulundu, partililerle bir araya geldi. Burada Akşener ile vatandaşlar arasında 'Kürdistan' tartışması yaşandı.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 












Editör: TE Bilişim