Gazete Emek- Günün öne çıkan gündem başlıkları şu şekilde;

-Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın "adalet" talebiyle Urfa Adliyesi önünde başlattığı nöbet eylemi 87'inci gününde devam ediyor.

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karabağ köyünde çilek hasadına ve Büyükşehir Belediyesi toplu açılış törenine katılacak. Büyükşehir Belediyesi, Ada Camping ve Ada Modern Sanat Galerisi'ni ziyaret edecek Kılıçdaroğlu, kanaat önderleri, muhtarlar ve turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek. (07.00-19.30)

-Kürt Dil ve Kültür Ağı, Kürtçenin eğitim ve resmi dil olması talebiyle başlattığı imza kampanyası kapsamında Şırnak'ın Cizre ilçesinde miting düzenleyecek. (16.00)

-İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Safranbolu ve Yenice ilçeleri ile kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulunacak. (12.00/13.50/15.15)

-Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak. (14.30)

-Gazeteci Abdurrahman Gök hakkında "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın 2'nci duruşması Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.30-17.00)

-Diyarbakır'daki sahne emekçileri, yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek için Sanat Sokağı'nda açıklama yaparak, oturma eylemi gerçekleştirecek. (16.00)

-Faili meçhul cinayete kurban giden Kürt iş insanları Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ın katılımıyla İstanbul Avcılar mezarlığında bulunan mezarları başında anılacak. (13.00)

-Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı enflasyon verilerini duyuracak. (10.00)

-Koronavirüs salgınına ilişkin yaşanan gelişmeler takip edilecek.

Editör: TE Bilişim