Gazete Emek- Müdahaleye rağmen dağılmayan işçilere görüşme talebi geldi. Kaymakamlık ve sendika temsilcilerinin de yer aldığı görüşme sürüyor.


 
3. Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin kötü çalışma koşulları, iş kazaları ve cinayetleri sebebiyle eylem başlattı.

İnşaat-İş Sendikası yaptığı duyuruda "3. Havalimanı'nda ağır çalışma koşullarına karşı isyan eden 40 bin inşaat işçisi arkadaşımız Akpınar şantiyesinin giriş ve çıkışlarını trafiğe kapatarak bugün iş durdurma eylemi başlattı" dedi.

JANDARMA GAZ VE PLASTİK MERMİYLE MÜDAHALE ETTİ

Sendika eyleme Jandarma'nın gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale ettiğini belirtti:

"Jandarma işçi arkadaşlarımıza gaz bombası ve plastik mermilerle saldırdı. Sendika temsilcilerimiz de saldırı anında işçi arkadaşlarımızla birlikteydi. Burada birikmiş devasa öfkeyi ne biber gazı ne plastik mermi zaptedemez. İşçi arkadaşlarımızın yakıcı ve yıkıcı öfkesi bu köle kampını yerle bir edecek nitelikte!"


İnşaat-İş, İGA yönetimiyle temsilcilerinin de katıldığı bir görüşmede olduklarını duyurarak, işçilerin birlikte belirledikleri talepleri açıkladı.


İşçilerin yaptıkları geniş toplantıyla bir heyet seçerek taleplerini belirledikleri ve sendika olarak heyetle birlikte bu talepler çerçevesinde İGA yönetimiyle görüşmelere katıldığını duyuran İnşaat-İş, taleplerin yer aldığı bir açıklama yayımladı.

“Arkadaşlarımızın tartışarak belirledikleri ve aslında tüm inşaat işçilerinin yaşadıkları sömürü ve aşağılanmayı da ifade eden talepleri şunlar” şeklinde belirtilerek taleplerin sıralandığı açıklama şöyle:

'İnşaat işçisi köle değildir' diyerek isyan eden arkadaşlarımızın birikmiş öfkesi karşısında jandarma saldırısı da kar etmeyince görüşme talebi gelmişti. Temsilcimizin de aralarında bulunduğu işçiler geniş bir toplantı yaparak taleplerini belirleyip, temsilcilerini seçtiler.İşçi arkadaşlarımızın seçtiği heyetin başında sendika temsilcilerimizden Özkan Özkanlı var. İşçiler sendikamızın diğer yöneticilerinin de görüşmede olmasını istediler. Bunun üzerine heyetle birlikte yöneticilerimiz de görüşmeye katıldı.

Arkadaşlarımızın tartışarak belirledikleri ve aslında tüm inşaat işçilerinin yaşadıkları sömürü ve aşağılanmayı da ifade eden talepleri şunlar:

-Eyleme katılan arkadaşlarımızdan hiçbiri işten çıkarılmayacak

-Habersizce işten atılanların işe iadesi

-Servis sorununun çözülmesi

-Yatakhaneler ve lavabo-banyo temizliklerinin düzenli yapılması, tahtakurusu sorununun çözülmesi-yatakların yenilenmesi

-Revir personelinin işçilerle ilgilenmemesine son verilmesi, tedavi için genel sağlık malzemelerinin temini, aşağılayıcı davranışların olmaması

-Ücretlerin tamamının hesaba yatırılması, elden ödemelerin yapılmaması

-Geçmişe dönül ödenmeyen ücretlerin ödenmesi

-İşçiler ve formenlerin aynı yemeklerden yemesi

-Bu sorunları bildikleri halde müdahale etmeyen ve devam ettikleri sürece aynı mağduriyeti yaşatacak olan İGA yetkililerinin görevden alınması

-Kabul edilen protokolün basın karşısında da okunması

-İş cinayetlerine karşı önlemlerin alınması

-6 aydır ücret alamayan arkadaşlardan memlekette olanların da ücretlerinin ödenmesi

-Yatak ve yemek, bayram ikramiyelerinin verilmesi

-Azerbeycanlı işçilerin başındaki Selim Öztürk mağduriyet yaratmıştır, görevden alınması,

-İşçilere kıyafet verilmesi

-Serviste geçen sürenin mesai olarak verilmesi

Editör: TE Bilişim