Gazete Emek- Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yeni asgari ücret konusunda ortak yazılı açıklama yaptı.Yapılan açıklamada, "2022'de geçerli olacak asgari ücretin, ekonomide yaşanan gelişmeler de dikkate alınarak, insana yakışır bir yaşam düzeyini sağlayacak şekilde tespit edilmesi gereği ortak düşüncemizdir." denildi.




Kobanê Davası’nın duruşmasının ardından avukatlar, duruşmaya katılan kitleyle birlikte Sincan Cezaevi Kampüsü önünde açıklama yaptı. Açıklamada konuşan Avukat Cihan Aydın, “Neresinden tutarsanız elinizde kalacak olan bir hukuki alt yapısı bulunmayan bir dava için Sincan yerleşkesindeyiz. Daha davanın 8’inci ayında mahkeme başkanı ve bir mahkeme üyesi değiştirilmiş durumda. Bunun siyasi saiklerle yapıldığını biliyoruz” dedi. 





GÜNÜN ÖZETİ

Kobanê Davası avukatları: Artık duruşmalara katılmayacağız

Kobanê Davası sonrası yapılan açıklamada konuşan Avukat Cihan Aydın, adil yargılama koşulları sağlanmadan duruşmalara katılmayacaklarını duyurdu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 


Müge Anlı: Cumhurbaşkanı olsam cezaevi yaptırırım


Canlı yayında konuğu ile tartışan sunucu Müge Anlı "1 aylığına cumhurbaşkanı olsam yapacağım şey cezaevi inşa etmek." diye konuştu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 



Türk-İş, Hak-İş ve DİSK'ten ortak asgari ücret açıklaması: İnsana yakışır bir yaşam düzeyini sağlamalı

Asgari ücret görüşmelerine kısa bir süre kala Türk-İş, Hak-İş ve DİSK ortak bir açıklama yaptı. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 
 


Fırtına nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi
 

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Sinop , Düzce, Bursa, Yalova, Sakarya ve Kocaeli'nde okullar tatil edildi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 




Mansur Yavaş'tan "Arkasında bir ülkücü nefes var" diyen Bahçeli'ye yanıt

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik olarak "Bundan sonra dikkat etsin. Arkasında bir ülkücü nefes var" dedi.Yavaş ise,  "2.5 yıldır hiçbir siyasi demeç vermedim. Bu sorumluluk ve prensip gereği, bundan sonra da ilgimiz olmayan konulardan dolayı hakkımda yapılan siyasi açıklamalara bir yanıt vermeyeceğim" ifadeleriyle yanıt verdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 





AKP Sözcüsü Ömer Çelik: "Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanımızdır"


AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde aday olup olmayacağıyla ilgili bir soruya "AK Parti açısından herhangi bir spekülasyon konusu değil. Cumhur İttifakı'nın adayı tabii ki Cumhurbaşkanımızdır" dedi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 



Gaziantep'te 3 aylık bebeğine işkence uygulayan Yunus Göç tutuklandı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 3 aylık bebeğine yaptığı işkence uygulayan Yunus Göç tutuklandı.
 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 





TGS’den Cumhuriyet Gazetesi'nde işten çıkarılan gazeteciler için açıklama: "Bu kararı tanımıyoruz"

Cumhuriyet gazetesi önünde, işten çıkarılan Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi 8 gazeteci için basın açıklaması gerçekleştirildi. 

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

Marketlerde dikkat çeken zam önlemi: Ayçiçek yağına zincir vuruldu 

Marketlerde gram altın fiyatlarıyla rekabet eden 18 litrelik ayçiçek yağına zincir vuruldu Daha önce alarm takılarak alınan güvenlik önlemlerine bir yenisinin daha eklenmesi sosyal medyada gündem oldu.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 

 

Farah Zeynep Abdullah’tan sert tepki: Cehalet karanlığı

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla 'Kalıcı yaz saati uygulaması'na tepki gösterdi. Ünlü oyuncu, durumu 'Cehalet karanlığı' olarak değerlendirdi.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN 



Editör: TE Bilişim