Gazete Emek- HDP'nin 5 Haziran mitingine yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin dava devam ediyor. 14 polis hakkında açılan davada savunma yapan polis Ahmet Tuğaçar, patlamadan sonra kendisine GBT ile ilgili kurs verildiğini söyledi. Mahkeme 26 Haziran'a erteledi.


Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 7 Haziran seçimlerine iki gün kala İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirdiği mitinge dönük 5 kişinin yaşamını yitirdiği, 400’e yakın kişinin ise yaralandığı bombalı saldırıda ihmali olduğu gerekçesiyle 5’i Emniyet Müdürü 14 polisin yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Diyarbakır 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık polisler Hüseyin Yıldırım, Ahmet Tuğaçar ve Şube Müdür Yardımcısı Dursun Usta ile müşteki avukatları hazır bulundu. Polisler yazılı savunma yaptı.


 
Mahkeme hakimi tarafından duruşmada bulunan sanık polis Ahmet Tuğaçar’a sorulan sorular üzerine yeni bir gelişme daha ortaya çıktı. Yazılı savunmasına eklemek istediği bir husus olup olmadığının sorulması üzerine Tuğaçar, eklemek istediği bir husus olmadığını, yazılı savunmasında belirttiği hususlarla ilgili sorulacak sorulara cevap verebileceğini söyledi. Bunun üzerine hakim, olay günü kendisine tebliğ edilen bir görev olup olmadığını sordu. Tuğaçar, özel bazı durumlarda görev tebliği yapıldığını, ancak kendisinin Genel Bilgi Taraması (GBT) eğitimi almadığı için herhangi bir tebliğ yapılmadığını söyledi. Soru üzerine Tuğaçar, “GBT sorgulaması yapabilmek için gerekli kurslarda eğitim görmek gerekiyor. Ben olay gününe kadar herhangi bir GBT eğitimi almadım. Patlamadan sonra hatırlamadığım bir tarihte GBT ile ilgili kurslara katıldım ve bu konuda eğitim aldım” dedi.

OLAY YERİNDE KEŞİF KARARI VERİLDİ
 
Söz alan sanık avukatları dosyadaki eksik hususlar giderildikten sonra savunma yapacaklarını belirtirken müşteki avukatları ise önceki celsede bulundukları taleplerin yeniden gözden geçirilmesini istedi. Ardından kararını veren mahkeme, Diyarbakır Barosu’nun davaya katılım talebini “suçtan doğrudan zarar görmediği” gerekçesiyle reddetti. Müşteki avukatların önceki celselerde talep ettiği ‘görevsizlik’ kararı verilerek dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesi talebini de reddeden mahkeme, 18 Mayıs tarihinde olay yerinde keşif yapılmasına hükmetti. Mahkeme dosyadaki diğer eksik hususların da giderilmesi için duruşmayı 26 Haziran tarihine erteledi. 

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim