Gazete Emek- İki yıldır tutuklu bulunan 85 yaşındaki Sisê Bingöl’ün sağlık durumu daha da kötüye gitmeye başladı. Yaşından kaynaklı bakıma muhtaç olan Sisê Bingöl sağlık raporlarına rağmen tahliye edilmiyor.

İHD’nin verilerine göre hapishanelerde 402’si ağır olmak üzere 1154 hasta tutsak bulunuyor. Hala Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi’nde bulunan 85 yaşındaki Sisê Bingöl tek başına yaşam ihtiyaçlarını karşılayamadığı halde tahliye edilmiyor. Hastalığından ötürü algılama yeteneğini kaybetmiş olan Bingöl, tansiyon, mide, şeker, astım gibi ağır hastalıklarla karşı karşıyayken hapishanede tutulmaya devam ediyor.

“Hapishanede kalması hayatı için tehlike arz etmiyor”

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Sisê Bingöl’e Muş Devlet Hastanesi tarafından verilen raporda “Sağlığının cezaevinde kalmaya elverişli olmadığı” belirtilmesine rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu’nca verilen “Cezaevinde kalmasının hayatı için tehlike arz etmediği” belirtilerek tahliyesi engellenmeye devam ediyor. İHD Çukurova Bölge Temsilcisi Dora Şeker yakın zamanda görüştüğü Sisê Bingöl hakkında kamuoyunu bilgilendirerek Bingöl’ün artık çocuklarının adını dahi hatırlamadığını söyledi. Bingöl’e dair gözlemlerini paylaşan Şeker, “Sisê Bingöl’ün kızının ve oğlunun adını hatırlayamadığı, kızının adını sorduğumuzda köyünün adını söylediğini gözlemledik. Duymakta çok zorlandığı, sürekli olarak köyde başına gelen olayı tekrarlayarak, hiç aralıksız konuştuğu ve bir süre sonra nefes almakta zorlanmaya başlayarak fenalık geçirdiğini gördük. İçecek su bulup rahatlatmaya çalıştıktan sonra bu kez ağlayarak sürekli konuştuklarını tekrar etti,” ifadelerine yer verdi.

Sise Bingöl ve diğer hasta tutsaklar serbest bırakılsın

Bingöl ve diğer hasta tutsaklar özelinde defalarca verilen sağlık raporlarına rağmen tutsakların ölüme sürüklendiği, hapishanede ölüme terk edildiği kamuoyu tarafından bilinmektedir. Dora Şeker ise Bingöl’ün tahliye edilmesinin kamu düzeni açısında herhangi bir tehlike arz etmeyeceğini ifade ederek, Bingöl’ün cezaevinde tutulmasının vicdanları sızlattığını ve siyasi tutuklu olmasından kaynaklı tahliye edilmediğini kamuoyuyla tekrar paylaştı.


Kaynak: Gazete Patika

Editör: TE Bilişim