Gazete Emek- AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşü, uçakta yanında getirdiği basın mensuplarının soruları cevapladı.

 

 

AKP'ye geçen İzmir Milletvekilli Mehmet Ali Çelebi’nin rozetini taktığı Meclis grup toplantısında sarf ettiği “Çocuk çok önemli, PKK’nın 5, 10, 15 çocuğu var” ifadesiyle kastettiğinin Kürtler olup olmadığı sorusunu geçiştiren Erdoğan, konuyu 3 çocuk tavsiyesine bağladı. Erdoğan "Onların istismarına cevap yetiştirmeye de gerek yok" dedi.

 

 

"3 ÇOCUK POLİTİKAMI HİÇBİR ZAMAN GİZLEMEDİM"

 

Çelebi'den çok çocuk istemesinin "istismar edildiğini" öne süren bir basın mensubunun "'Kürtlere yönelik söyledi' dediler. Kürtleri mi orada kastettiniz" sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

 

"Ben her zaman açık açık en az 3 çocuk diyorum zaten. Bu benim gizli bir politikam değil ki. Böyle bir şeyi hiçbir zaman gizlemedim zaten. Orada da söylediğim çok açık ama onların istismarı bitmez. Onların istismarına cevap yetiştirmeye de gerek yok."

 

 

 

 

"ERDOĞAN ÇOCUK TAVSİYESİNİ KÜRTLERE DE YAPIYOR" 

 

 

Azerbaycan'a giden uçaktaki diyalogları yazan Selvi, Erdoğan'a "Mehmet Ali Çelebi’ye çok çocuk tavsiyesinde bulundunuz. Nerelere çektiler" dediğini söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güldüğünü belirten Selvi, bugün kaleme aldığı yazısına şöyle devam etti:

 

"Erdoğan bu tavsiyesini 20 yıldır yapıyor. Her nikâhta, her genç çiftlerle bir araya gelişinde çocuk yapın diyor. Nikâh cüzdanını geline verirken çok çocuk yapmalarını tavsiye ediyor. Bir de Erdoğan’ın PKK ile ilgili sözlerini Kürtler için söyledi diye çarpıttılar. Erdoğan aynı tavsiyeyi Kürtlere de yapıyor. Kürt sorununun önündeki en büyük engelleri kaldıran lider. Erdoğan Kürtleri sever, Kürtler de Erdoğan’ı."




 

Editör: TE Bilişim