Gazete Emek- Urfa Adliyesi önünde "Adalet" talebiyle oturma eylemini sürdürürken gözaltına alınan Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar serbest bırakıldı. Aile eylemlerinin 17’nci gününde şövalelere bıraktıkları adalet içerikli dövizlere el konularak polis tarafından ablukaya alındıktan kısa bir süre sonra gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alındıktan sonra Urfa İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülen Emine ve Ferit Şenyaşar hakkında 2911 sayılı "toplantı gösteri yasasına muhalefet suçu" gerekçesiyle işlem yapıldı. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Özel OSM Ortadoğu Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Şenyaşarlar, daha sonra serbest kaldı.

Serbest kalan Ferit Şenyaşar, emniyette “keyfi” bir şekilde uzun bir süre ifadeleri alınmadan bekletildiklerini belirtti. Emniyet ifadesinde “Kimler sizi yönlendiriyor” gibi sorular ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Şenyaşar, “Ortada bir katliam var kimden talimat alacağız?” diye sordu. Şenyaşar, “Adalet” nöbetinin yarın kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. 

“OLAYIN İÇİNDE MİLLETVEKİLİ OLDUĞU İÇİN DAVA AÇILMIYOR”

Sabahın erken saatlerinde adliye binası önüne gelen Şenyaşarlar, yanlarında getirdikleri şövalelerin üzerine, "Suruç devlet hastanesinde insanlık suçu işlenmiştir. Geç gelen adalete de razıyız. Adalet nöbetimiz 17. Günde devam ediyor", "İş yerimizde başlayıp devlet hastanesinde ailece katliama maruz kaldık. Olayın için de milletvekili olduğu için dava açılmıyor", "Devlet hastanesinde gözümün önünde katledilen eşim ve çocuklarım için adalet istiyorum" yazılı dövizler yerleştirdi. Ayrıca şövalelerin üzerine katliamın yaşandığı güne ait fotoğraflar, Aile Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Vaka Raporu ve katliamda yaşamını yitiren Şenyaşar ailesinden kişilerin fotoğrafları asıldı.

Adliye girip çıkan yurttaşlar, şövalelerin üzerinde yer alan döviz ve fotoğrafları incelerken, Ferit Şenyaşar, maruz kaldıkları katliam ve dava dosyasına ilişkin bilgilendirmeler yaptı. Adliye binası önünde bulunan polislerin fotoğraflarını çekmesine tepki gösteren anne Emine Şenyaşar, "Katillerin fotoğrafını çekin" dedi. Uzun bir süre gözyaşlarını tutamayan anne Şenyaşar, yaktığı Kürtçe ağıtlarla kentte etkili olan yağmurun altında nöbetini sürdürüyor.

Kaynak: MA 

Editör: TE Bilişim