Gazete Emek- Adıyaman’da HDP’li Kömür Belde Belediye Başkanı Hüseyin Yuka ve 3 kişi 4 askerin hayatını kaybettiği olayla ilişkilendirilerek gözaltına alındı. Yuka’nın İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Kömür Beldesine bağlı Kaşköy’de mermer ocağının yakılması ve devamında 4 askerin hayatını kaybettiği olayın ardından operasyonun kapsamı genişletildi. Daha önce 12 adrese baskın yaparak 8 kişiyi gözaltına alan Jandarma bir operasyon daha gerçekleştirdi.

Jandarma ekipleri, yaşanan olayla ilgili yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle HDP’li Kömür Belde Belediye Başkanı Hüseyin Yuka ve 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan diğer 3 kişinin de terör örgütüyle bağlantılı kişiler olduğu öne sürüldü. Gözaltına alınan Belediye Başkanı sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Görevden uzaklaştırma kararı

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Yuka’nın görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Yuka hakkında Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 16 Ağustos’ta soruşturma başlatıldığının belirtildiği aAçıklamada, “Anayasa’nın 127. maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47. maddesi gereğince Kömür Belediye Başkanı Hüseyin Yuka, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırıldı” ifadesine yer verildi.


Kaynak: Sendika Org

Editör: TE Bilişim