Gazeteemek- Referandum sona erdi ancak tartışmalar son sürat devam ediyor. CHP, Referandum'da şaibeli oyların olduğunu belirterek Referandum'un iptali için YSK'ya başvuruda bulunuyor. CHP'den yapılan açıklamada saat 14.30'da YSK'ya iptal başvurusu yapılacağı belirtildi.

AGİT, YSK'ya gitti


CHP'den yapılan bu itirazın yanında Avrupa Güvenlikve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) heyeti de YSK'ya gitti. AGİT Referandum gözlem heyeti başkanı Tana DE Zulueta ve beraberindekiler referandum ile ilgili gözlemlerini ve itirazlarını iletmek üzere YSK'ya gitti. AGİT, 16 Nisan sonrası referandum gözlemleri ile ilgili bir açıklama yapmıştı. 

 
Kampanya sürecinin eşit olmayan şartlarda yürütüldüğüne dikkat çekilen basın toplantısında AGİT heyeti, "Referandumda iki taraf eşit şartlara sahip değildi, 'Evet' kampanyası medyayı domine etti. Bu, medyaya yönelik kısıtlamalar, gazetecilerin tutuklanması ve basın kurumlarının kapatılması ile seçmenlerin farklı görüşlere erişiminin azaltılmasını getirdi" değerlendirmesinde bulunmuştu.

AGİT / DKİHB Sınırlı Referandum Gözlem Heyeti Başkanı Tana de Zulueta, "Seçim Kurulu'nun çalışmaları şeffaf değildi, sınırlı gözlemci vardı ve Yüksek Seçim Kurulu'nun bu anlamda çok az genelgesi yayımlandı. Seçim Kurulları'nda siyasi partilerin temsili yeterli değildi." dedi.


Tana de Zulueta, "Seçim Kurulu'nun çalışmaları şeffaf değildi, sınırlı gözlemci vardı ve Yüksek Seçim Kurulu'nun bu anlamda çok az genelgesi yayımlandı. Seçim Kurulları'nda siyasi partilerin temsili yeterli değildi." dedi.

TBB: YSK Hukuksuz karar almıştır

Türkiye Barolar Birliği'nden de (TBB) referandum sonuçlarına itiraz geldi. TBB, yaptığı yazılı açıklamada referandum sonuçlarının YSK kararları nedeniyle hukuksuz olduğuna dikkat çekti. TBB, 13 made ile referandumda yaşanan hak ihlallerini anlattı. 

Editör: TE Bilişim