Gazete Emek-AKP MKYK üyesi Orhan Miroğlu, 'birilerinin' ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'ın Kürt olduğunu söylediğini iddia eden bir tweet attı. 'Amacın ne olduğunu tahmin etmek zor değil' diyen Miroğlu'nun tweet'ine çok sayıda yanıt geldi.

MİROĞLU: GEÇENLERDE BİR DOSTUM SÖYLEDİ

Miroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Biden'ın Kürt olduğunun öne sürüldüğünü belirterek:

"Geçenlerde konuştuğum bir Kürt dostum söyledi, ciddi olduğuna inanmak zor olsa da, amacın ne olduğunu tahmin etmek zor değil, birileri diyormuş ki, Biden’ın gerçek ismi Cımoyê Bahattîn Ağa imiş! Erivan’dan ABD’ye göç etmiş bir Kürt aileden geliyormuş ve aslen Bıruki aşiretindenmiş!" diye yazdı.

Miroğlu'nun gizli bir amaç taşıdığını öne sürdüğü iddiayla ilgili bu mesajına yanıt verenlerden gelen paylaşımların bazıları ise şöyle:

"Burası da zaten Atlantik"

"Cımoye Bahattin, doğru. Bana da başka bir Kürd söyledi. Artık safhını bir kez belirleme zamanı Orhan!"

"Aynen kanka bir de HDP liymiş."

- İnsanlar güçlü olduğunda değil ötekileştirildiği demokratik hakları elinden alındığında yanında olmalısın ayrıca etnik kimlik öyle övünülecek bir hikaye değil

- Geleni alkışlarız gidene söveriz bizim zihniyetimiz bu.. kendi halimize bakmadan sürekli başkalarıyla meşgul oluruz.. biz tarih boyunca dünyaya tesadüf eseri mi hükmetmişiz..
Arapları osmanlıya karşı kışkırtmak için,İngiliz ajan Lawrence'i de bir zaman arap diye yutturmuşlardı. Demek ki kürtleri de böyle kekleyecekler.

"ARTIK SAFINI BİR KEZ DAHA BELİRLEME ZAMANI ORHAN"

- Gerek yok ki. Zaten Amerika, İngiltere, Fransa alayı Türkiye'nin bölünmesini ve Kürdistan kurulmasını istiyor. Yüzyıllardan beri böyle. BOP'un maddelerinden biri de buydu. Yani adamın Ermeni asıllı olmasına gerek bile yok. İzlanda asıllı olsa da bölünmemizi istemeye programlı.

- Yalnız üstad Bırukilerinin burunlarının bööyükçe olduğunu Cücük Remezan Van Kalesi isimli eserinde söylemiştir. Bilgi yanlış olabilir. Eser şurada:

- Cımoye Bahattin, doğru. Bana da başka bir Kürd söyledi. Artık safhını bir kez belirleme zamanı Orhan!

- Thank you xeribe for let us reading your comments!

- Rast e, heta Kamala Harris jî Kurd e. Navê wê Kemîle ye, lê ji ber ku Emerîkî nikarin bilêv bikin jî bûye Kamala. Bıkkın yüz ifadesi

- Biheve keçe Biheve. Ev Orhan ne miroveki Vala ye ha. Pir tijiye pir. :) :)

- Aynen kanka bir de HDP liymiş  .

Editör: TE Bilişim