Gazete Emek- Van’da zamlara tepki gösteren Abdullah Onar adlı esnaf, valiliğin eylem ve etkinlik yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.



Van’ın Beşyol Caddesi’nde daha önce elindeki mikrofonla “devlet nerede, bakan nerede? Üç gün önce 9 TL'ye aldığım leblebi, 15 TL olmuş” diyerek ekonomik krize dikkat çeken Abdullah Onar adlı esnaf, aynı caddede yine eline megafon alarak artan zamlara tepki gösterdi.



AKP’Lİ VEKİLİ MARKETTE ALIŞVERİŞE DAVET ETTİ



Çerçilik yaparak geçimini sağlayan Onar, AKP’nin 27’inci Dönem Van Milletvekili Abdullah Arvas’ı, markette alışveriş yapmaya davet etti. Bir yandan elindeki mikrofonu halka uzatan Onar, bir teneke yağın fiyatının 400 TL olduğunu söyledi. Onar konuşurken araya giren bir başka yurttaş da, “Biz bir teneke yağı vallahi billahi alamıyoruz” dedi.

Siyasete girme kararı alan Nihat Doğan: HDP'den aday olabilirim



‘HER GÜN ZAM’



Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Onar konuşmasının devamında “Köylere gidiyorum, utanarak geri dönüyorum. Ben dün akşam 60 TL aldığım hurma, şimdi 70 TL oldu. Devlet nerede? 3 buçuk kilo olan leblebi 32 TL alıyordum, şimdi 70 TL olmuş. Her gün zam her gün zam ne olacak?” diyerek ekonomik krize isyan etti.



POLİS MÜDAHALE EDİP GÖZALTINA ALDI



Konuşması sırasında Onar’ın yanına gelen polisler, megafonu kapatmasını istedi. Onar ise ekonomik krize ve zamlara karşı protesto eylemini gerçekleştirdiğini ve susmayacağını belirterek, polisin müdahalesine tepki gösterdi. Polis ise protesto eylemi gerçekleştiren Onar’ın elinden mikrofonu zorla alıp esnafı gözaltına aldı. Van Valiliği’nin kentte sürekli olarak ilan ettiği eylem ve etkinlik yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Onar, emniyete götürülerek ifadesi alındı.

Kaynak: Artı Gerçek  

Editör: TE Bilişim