Gazete Emek-  Avrupa Parlamentosu'ndan (AP) bir grup milletvekili ortak imzaladıkları mektupla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Gökhan Güneş'i ve "görünmez" çeteleri sordu. 28 Ocak tarihinde bakan Soylu'ya gönderilen mektupta insanların sokak ortasında kaçırılmasından ve ilgili devlet makamlarının konunun aydınlatılması için ciddi hiçbir şey yapmamasından duyulan kaygı ve öfke dile getirildi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu'nun (AvEG-Kon) yürüttüğü diplomatik çalışmanın sonucu yayımlanan mektubu Almanya, İspanya, İrlanda, Kıbrıs, İtalya, Danimarka'dan AP üyesi 12 milletvekili imzaladı. "'Görünmezler' kim" sorusunun yöneltildiği mektupta, Avrupa Parlamentosu üyesi milletvekilleri Bakım Daly, Clara Ponsati, Sira Rego, Antoni Comin, Dietmar Köster, Kostas Mavrides, Manu Pineda, Giuliano Pisapia, Carles Puigdemont, Miguel Urban Crespo, Nikolaj Villumsen, Mick Wallace, Özlem Alev Demirel'in imzaları bulunuyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya gönderilen mektubun tamamı şöyle:

“‘GÖRÜNMEZLER’ KİM?”

"Gökhan Güneş'i kaçıranlar 6 gün sonra serbest bıraktı. Halkın bu karanlık olaya olan öfkesinin etkili olmasından dolayı çok mutluyuz. Kaçırılan inşaat işçisi genç serbest bırakıldığı gün İstanbul İnsan Hakları Derneği'nde açıklama yaptı. İfadeleri bizi şoke etti. 6 gün boyunca kötü muameleye maruz kalmış ve işkence görmüştü. İfadeleri, belirli bir lojistiğe, sorgulama odaları ve işkence ekipmanlarına sahip örgütlü bir yapıyı işaret etmekte. Yine, kendilerine 'Görünmezler' diyen kaçıranlarca defalarca kendileriyle işbirliği yapmaya zorlandığını söyledi.

Şu anda Türk halkı arasında 1990'larda meydana gelen bu tür zorla kaybedilme yöntemlerinin yeniden yaşanmasından dolayı korku oluşmuş durumda.

Bu karanlık suç eylemiyle ilgili herhangi bir açıklamanızdan haberdar değiliz. Yine de İçişleri Bakanı olarak kararlı duruşunuz, insanları güpegündüz kaçırıp, taciz etmekten, görünüşe göre kendilerini çok güvende hisseden, gizli çalışan tüm güçlere karşı çok önemli olurdu ve açık mesaj verirdi.

Bu nedenle, İçişleri Bakanı olarak sizden rica ediyoruz:

Gökhan Güneş'in kaçırılma davasını çözmek ve kaçıranları yakalamak için ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz? Sayın Güneş'in 6 gün boyunca kayıp olmasına ve ailenin polisle temasa geçmesine rağmen, İstanbul polisinin hiçbir şey yapmamasını nasıl açıklıyorsunuz? Aile tarafından sunulan kanıtları polisin incelemeyi reddettiği biçimindeki Güneş ailesinin ifadeleri doğru mu?

Sayın Güneş'in kaçırılmasına ilişkin basında çıkan haberlerde, polisin aileye Güneş'in Terörle Mücadele Şubesi'nde (TEM) sorguya çekildiği ve yakında serbest bırakılacağını söylediği doğru mu? Bu raporlar doğru mu? İddiaları araştıracak mısınız? 'Görünmezler' kod adı altında çalışan bir yapının farkında mısınız?

Sayın İçişleri Bakanı,

Türkiye'nin AB ile iyi ilişkiler için çabaladığı bir dönemde, insanların ülkenizde kolayca kaybolması ve ilgili devlet kurumların meselenin üzerine gitmek için hiçbir ciddi girişimde bulunmuyor oluşundan duyduğumuz kızgınlığı belirtmek isteriz!

Avrupa Parlamentosu üyeleri olarak davayı derhal ele almanızı istiyoruz. Sayın Güneş'in kaçırılması olayının tam olarak araştırılması ve sorumluların adalete teslim edilmesini sağlamak için çalışınız."

Kaynak: Etha 

Editör: TE Bilişim