Gazete Emek- Gaziantep Araban'da köy yolları bir türlü yapılmıyor. AKP'nin seçim öncesi "Yapacağız" dediği bozuk yollar seçimin bitmesi ile yine kaderine terkedildi. Araban'dan bize ulaşan takipçilerimiz yolun çok kötü olduğunu AKP'li yetkililerin ise "Kime oy verdiyseniz gidin onlar yolunuzu yapsın" dediğini belirtti. HDP'nin Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul da konuya ilişkin Ulaştırma ve Altaypı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a yanıtlaması amacıyla soru önergesi verdi. 

Toğrul verdiği soru önergesinde, "31 Mart yerel seçimlerinden önce Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Eskialtıntaş, Fakıllı ve Esentepe köyleri de içinde olmak üzere 8 köyü birbirine bağlayan köy yolunun yenilenme çalışmalarına başlandı. 


Daha önce bozuk bir asfalta sahip olan köy yollunun çalışmalarına seçimden çok kısa bir süre önce başlanmış ve yaklaşık 10 km olan köy yoluna mucur dökülmüş, asfalt yapılmadan yenilenme çalışmaları yerel seçimden hemen sonra durdurulmuş bir vaziyettedir. Mevcut durumdan dolayı söz konusu köylerde ciddi anlamda mağduriyetler yaşanmaktadır. İnsanlar yola dökülmüş olan mucur tozundan dolayı dışarı çıkamamaktadır, çiftçinin ürünü tozdan etkilenmekte ve yola dökülmüş olan mucurdan kaynaklı birçok trafik kazası meydana geldiği belirtilmektedir. 

Yol üzerinde çiftçilik yapan köylüler mahsullerini korumak için Gaziantep Büyükşehir'in bozmuş olduğu yola kendi imkanlarıyla toz oluşmaması için yolun kenarına su damla sistemi kurmuşlar. Köy muhtarlarının yetkililerle yapmış oldukları görüşmelerde yolu yapan firmanın iş bıraktığı bundan kaynaklı köy yolu çalışmasının durduğu en kısa zamanda tekrar ihaleye çıkılarak yol yapım çalışmasının bitirileceği belirtilmiştir. Ama ne yazık ki bölge halkı bu duruma pek inanmamaktadır. Yöre halkı yerel seçimde AKP'nin Araban belediyesini kaybetmesinden kaynaklı bu durumu bir nevi, bir cezalandırma olarak değerlendirmektedir." dedi.  

Toğrul, Bakan'a şu soruları yöneltti:

Gaziantep Araban ilçesindeki 8 köyü birbirine bağlayan 10 km'lik yolun 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana yapılmamasının nedeni nedir? 31 Mart seçiminden önce yenilenmesine başlanan yolun çalışmaları seçimden hemen sonra neden durdurulmuştur?

Söz konusu köy yolunda 31 Mart'tan günümüze kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Bu kazalarda can kaybı yaşanmış mıdır? 

Köy yolu üzerinde çiftçilik yapan köylüler tozdan kaynaklı ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söylemekteler. Köylülerin mağduriyetini bakanlığınız nasıl karşılamayı düşünüyor? Neden bu insanların sesini duymuyorsunuz?

Yapımı durdurulan söz konusu köy yolu, köylüler açısından birçok sıkıntıya yol açmaktadır. Yapımı durdurulan köy yolunun çalışmalarına tekrar başlanacak mıdır? Başlanacak ise ne zaman mevcut yolun bitirilmesi düşünülüyor?

Araban halkı ve köylüler ilçede iktidar partisi AKP'ye oy vermediği için, ilçe halkı cezalandırılmak mı isteniyor? " ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim