Gazete Emek-Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, katıldığı Gökhan Özbek’in YouTube yayınında Haziran-Temmuz aylarını kapsayan seçmen araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Ankete göre, Ayasofya’nın cami olarak açılması nedeniyle iktidara oy vereceklerini açıklayanların oranı yüzde 0,2 oldu. Açılışın tercihini etkilemeyeceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 99,7 oldu.

EN BÜYÜK SORUN EKONOMİ VE İŞSİZLİK

Araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye’nin en büyük sorununun ekonomi ve işsizlik olduğu görüldü. Ekonomik sorunlar, “Ekonomik problemler” olarak sorun sıralamasının başında, “Enflasyon-pahalılık” başlığıyla da 3. sırada yer aldı.

AKP HÜKÜMETİ VE ERDOĞAN BAŞARI BULUNMUYOR

Katılımcılar, “Hükümeti genel olarak başarılı buluyor musunuz?” sorusuna ise yüzde 41,9 oranında “başarısız”, yüzde 30,3 oranında “başarılı” yanıtını verdi.

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı genel olarak başarılı buluyor musunuz?” sorusunda ise başarısız bulanların oranı yüzde 40 oldu.


Daha önceki bir çok anketin aksine Erdoğan ve hükümeti arasında tercihler açısından büyük bir fark ortaya çıkmadı. Hatta Cumhurbaşkanı’nı başarılı bulanların oranı hükümeti başarılı bulanların biraz altında kaldı.

AYASOFYA OY ORANINI ARTIRMADI

“Bugün Seçim olursa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna Temmuz anketinde yüzde 35’i AKP, yüzde 28,4’ü CHP, yüzde 12,4’ü İYİ Parti, yüzde 11,7’si HDP, yüzde 7,4’ü MHP yanıtı verildi.

“Yeni partilerden DEVA’ya oy veririm” diyenlerin sayısı yüzde 2,2, “Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’ne oy veririm” diyenler ise yüzde 2,3 oldu. Ayasofya’nın cami yapılmasının kesinleşmediği Haziran ayına göre AKP oyunda bir artış olmadı.

Editör: TE Bilişim