Gazete Emek- Türkiye Anayasa Mahkemesi, gazeteci Ahmet Altan'ın bireysel başvurusunu reddetti, gazeteci Ali Bulaç'ın bireysel başvurusu için ise hak ihlali kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, bugün, çeşitli davalardan yargılanan gazetecilerin bireysel başvurularını görüşerek karara bağladı.

Ahmet Altan’ın bireysel başvurusunu reddeden mahkeme, Ali Bulaç için ise hak ihlali kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi kararları, özellikle basın özgürlüğünün sınırları ve olası cezai yaptırımlar konusunda büyük öneme sahip.

Ali Bulaç

Yazarı olduğu Zaman Gazetesi'ne kayyum atandıktan sonra tutuklanan Ali Bulaç 11 Mayıs 2015'te serbest bırakıldı.

Ahmet Altan

Ahmet Altan hakkında, 2 Eylül 2015'te Samanyolu Haber kanalında katıldığı bir programdaki konuşmalarından dolayı, ‘Cumhurbaşkanı’na, hükümete, kamu görevlilerine hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

15 Temmuz 2016'da gerçekleşen askeri darbe girişimi sonrasında, başlatılan soruşturma çerçevesinde Ahmet Altan ile kardeşi Mehmet Altan, 10 Eylül 2016 sabahında gözaltına alındı. 

Ahmet Altan ve kardeşi Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak ile beraber, darbe girişiminden bir gün önce çıktıkları televizyon programında  “subliminal darbe mesajı” verdikleri öne sürülerek, "darbeyi önceden bilmekle" suçlandılar.

Mahkeme kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere adlî kontrol şartıyla serbest bırakıldı ancak kardeşi Mehmet Altan tutuklandı.

Ahmet Altan, serbest bırakılmasının üzerinden 24 saat geçmeden Başsavcılığın itirazı üzerine nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliğince hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 

‘FETÖ üyesi olmak’ ve ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek’ suçlamasıyla tekrar tutuklanan Ahmet Altan halen cezaevinde bulunuyor.

Editör: TE Bilişim