Gazete Emek- Boğaziçi Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülü'nü aldıktan sonra yaptığı konuşma nedeniyle hedef gösterilen Özcan Alper, gündemdeki yerini koruyor. Bahçeli de grup toplantısında Alper'i hedef aldı.


 


 


 

Bahçeli konuşmasında, şu ifadeleri kullandı:


 

"Sözde bir film yönetmeninin, düzenlenmiş bir ödül töreninde, PKK havarisi, terör heveslisi Tabipler Birliği Başkanı için, 'sırf barış dedi diye hapse attılar' sözü ve aldığı kirli ödülü söz konusu bölücü şahsa ithaf etmesi de zillet ittifakının kokuşmuş ana fikri, ana eğilimidir. Terörizme, ihanete, melanete, rezalete barış diyenler, barışın yegane düşmanıdır. Bu tiplerin barış, adalet, demokrasi ve özgürlük çıkışları Türkiye’ye kurulmuş bir nevi bombalı tuzaktır."


 

BURAK HAKTANIR'I 'TEBRİK' ETTİ


 

Bahçeli ayrıca yönetmen Özcan Alper'i hedef gösteren oyuncu Burak Haktanır'ı tebrik ederek, "Buna karşılık doğrudan yana tavır alan, Türk Silahlı Kuvvetleri’mize iftira atıldığını haykıran, bu suretle milletimizin takdirini toplayan gerçek sanatçımız Burak Haktanır’ın cesareti ve dik duruşu da hakikaten alkışlanacak düzeydedir ve kendisini tebrik etmek, helal olsun demek boynumuzun borcudur" dedi.


 


 

NE OLMUŞTU?


 

Bu yıl 10. kez düzenlenen Boğaziçi Film Festivali Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilen törenle sona erdi. Ulusal uzun metraj film dalında "Karanlık Gece" filmi ile en iyi yönetmen ödülünü kazanan yönetmen Özcan Alper ödülünü TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf etti.


 

Oyuncu Burak Haktanır, Alper'in konuşması sırasında yerinden kalkarak "O kadın TSK'ya iftira attı" dedi. Boğaziçi Film Festivali yönetimi de 28 Ekim'de düzenlenen törendeki konuşması ve ödülünü tutuklanan Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf etmesi nedeniyle Alper'i kınadığını açıkladı. Komite'nin açıklamasının ardından Kadıköy Sineması, "festivale önümüzdeki yıllarda ev sahipliği yapmayacağını" duyurdu. Ardından Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Boğaziçi Film Festivali'ne önümüzdeki yıllarda SİYAD jürisi görevlendirmeyeceğimizi kamuoyuna duyururuz” dedi.


 

Ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Alper'i hedef gösteren oyuncu Burak Haktanır'ı arayarak 'tebrik etti'. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, arayarak 'tebriklerini ilettiği' Haktanır'ın ifadelerini 'takdir ettiğini' söyledi. Akar ile Haktanır'ın Milli Savunma Bakanlığı'nda bir araya gelecek.


 

Boğaziçi Film Festivali yönetiminin Alper'i kınadığı açıklamanın ardından, Boğaziçi Film Festivali’nin koordinatörü Berfin Demirat, artistik direktörü Emrah Kılıç ve ulusal film programcısı Ebubekir Elkatmış görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.

Editör: TE Bilişim