Gazete Emek- Kerkük'te yaşanan çatışmaların yanısıra Ankara'da da Bakanlar Kurulu sonrası Habur Sınır kapısına ilişkin karar alındı. 

Ankara’da Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Türkiye hava sahası, sınır kapısı ve OHAL ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Toplantıda Habur sınır kapısının kapatılmasına yönelik Türkiye Milli Güvenlik Kurulun'da alınan tavsiye kararının değerlendirildiği ve Habur sınır kapısının kapatılması için çalışmaların başlatıldığı ifade dildi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

“Türkiye hava sahasının Kürdistan’a kapatılması yönündeki MGK tavsiyesi sonucunda hava sahası kapatılmıştır. İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın da Irak Hükümetine devri konusunda MGK tavsiyesi doğrultusunda devir çalışmalarının başlatılmasına karar verildi.

OHAL 3 ay daha uzatılııyor

OHAL'in uzatılıp uzatılmaması konusunda da MGK 3 ay uzatılması tavsiyesini Bakanlar Kurulu'na iletti. Bakanlar Kurulu da alınan tedbirlerin devamını sağlamak amacıyla OHAL'in 3 ay daha uzatılmasını karara bağlamıştır. Ve karar TBMM Başkanlığı'na gönderilmiştir. OHAL bizzat hükümete ilan edilmiştir. Vatandaşımızın günlük hayatında bir değişiklik söz konusu değildir."

Editör: TE Bilişim