Gazete Emek- Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in, PKK Lideri Abdullah Öcalan için başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 119'uncu gününde devam ediyor. Barış Anneleri Meclisi, Diyarbakır'da siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek açlık grevleri konusunda duyarlılık çağrısı yapıyor. Dün Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) ziyaret eden Barış Anneleri, bugün de Saadet Partisi'ni ziyaret etti. Barış Anneleri Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan ve yöneticiler tarafından karşılandı.

Ziyarette konuşan Barış Anneleri Meclisi üyesi Nezahat Teke, "Annelerin tek bir sloganı var; insanlar ölmesin anneler ağlamasın" dedi. Leyla Güven'in 119 gündür açlık grevi eylemini sürdürdüğünü hatırlatan Teke, "Kaygılarımız artıyor. Sessizlik sürüyor. Türkiye'de cezaevlerinde çocuklarımız açlık grevi eyleminde. Biz anne olarak geceleri uyuyamıyoruz. Eğer komşun evinde aç yatıyorsa, senin evinde tok olman doğru değildir. Bugün evlatlarımız aç ise bizim kaygımız daha da büyük. Düşüncelerimiz ayrı olabilir ama insanız. Sizlerin de buna dur demesi gerekiyor. Herkes kendi çapında bir şeyler yapmalıdır" dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan da AKP hükümetinin politikalarını eleştirerek, "Bir dönem Abdullah Öcalan ile görüşme yapıyorlardı. Talepler karşılanabilir. AKP bu yanlış politikalardan vazgeçmelidir. Temennimiz bu sorunun insani ve barışçıl yöntemlerle çözülmesidir" diye konuştu. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim