Gazete Emek- Akdeniz, Ege ve Dersim'de çıkan orman yangınlarında yetersiz müdahale etmesiyle eleştirilen ve istifası istenen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "görevden affını" talep etti. Erdoğan'ın kararıyla Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişçi getirildi. 

VAHİT KİRİŞÇİ KİMDİR?

Açık kaynaklarda yer alan bilgilere göre Kirişci, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesi'nde tamamladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda teknik eleman olarak çalıştı.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak ders verdi.

1995'te doçent, 2001'de profesör oldu.

16'sı yabancı dilde olmak üzere, toplam 55 adet makale, kitap, komisyon raporu ve bildiri türünde yayın yaptı.

Birçok sivil toplum kuruluşunda yönetici olarak görev üstlendi.

22. ve 23. Dönem Adana Milletvekilli olan Kirişci, 22. Dönem'de Türkiye AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Başkanvekilliği, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı yaptı.

23. Dönem'de aynı komisyonun Başkanlığına yeniden seçildi. 

PAKDEMİRLİ'DEN İLK AÇIKLAMA 


 

Tarım ve Orman Bakanlığı görevinden istifa eden Bekir Pakdemirli, istifası sonrası yaptığı ilk açıklamada AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.


 

Pakdemirli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 10 Temmuz 2018’den itibaren sürdürdüğüm Bakanlık görevimden ayrılmış bulunuyorum. Görevden af talebimi kabulleri için kendilerine şükranlarımı arz ediyor, yeni Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi’ye başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.


 


 

 PAKDEMİRLİ’NİN PROGRAM YAPTIĞI ÖĞRENİLDİ 



 

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla ‘görevden af talebi kabul edildiği’ belirtilen Pakdemirli’nin ‘Tarım ve Orman Bakanı’ sıfatıyla program yaptığı öğrenildi.

AKP Erzincan İl Örgütü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; Ak Sakallı ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile Bekir Pakdemirli’nin bu sabah saat 9.30’da Erzincan’a geçeceği belirtildi. Paylaşımda, “Son Başbakanımız, Genel Başkanvekilimiz Binali Yıldırım, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Erzincanımıza teşrif edecek” denildi.


 

AF İSTEDİĞİNDEN HABERİ YOKMUŞ

Söz konusu duyuruyu sosyal medya hesabından paylaşan CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Pakdemirli’nin görevden affını istediğinden haberinin olmadığını söyledi. Taşçıer, “Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de görevden alındı, Saray lügatına göre "af diledi". Ama Bekir Bey'in af dileyeceğinden kendisinin de haberi yokmuş. Dün akşam AKP Erzincan İl Başkanlığı'nın paylaştığı ve sabah uyanınca sildikleri görsel durumu anlatıyor.”



 

"KİBRİNDEN KURTULSUN"

Pakdemirli'nin Erdoğan tarafından da kabul edilen istifası üzerine AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar'dan çarpıcı bir yorum geldi.

Şamil Tayyar'ın Twitter hesabı üzerinden yazdığı mesajında, Bekir Pakdemirli'nin yerine Bakanlık görevine getirilen Prof. Dr. Vahit Kirişçi'yi kutlarken Pakdemirli için ise "kibrinden kurtulmasını Rabbimden niyaz ederim" dedi.

Tayyar'ın paylaşımı şöyle:




 

Kaynak: İleri haber 

Editör: TE Bilişim