Gazete Emek- Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump’ı Türkiye’ye davet ettiği doğrulandı ancak henüz netleşen bir ziyaret planı olmadığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dünkü kabine toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’ı Türkiye’ye davet ettiğini duyurdu.

“Sayın Cumhurbaşkanımız son telefon görüşmesinde Sayın Trump’ı Türkiye’ye davet ettiler. O da memnuniyetle 2019 yılı içerisinde mutlaka Türkiye’ye bir ziyaret yapacağını ifade etti. Şimdi tabii bunun tarihi üzerinde çalışacağız ve bu ziyaretin 2019 yılı içinde gerçekleşmesi memnuniyet verici bir gelişme olacaktır.”

ABD’nin Suriye’den çekilme kararına da değinen Kalın, Türkiye Suriye’de IŞİD’le mücadeleyi devraldığında ‘herhangi bir zafiyet yaşanmayacağını’ söyledi.

“14 Aralık’ta Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Trump arasında yapılan telefon görüşmesi bütün sürecin seyrini değiştiren önemli bir karara vesile olmuştur. Bu yeni durum, sahadaki birçok dengenin yeniden değerlendirilmesini, yeni unsurların müzakeresini zorunlu kılmaktadır.”

Beyaz Saray: Henüz kesinleşen bir plan yok

Kalın’ın duyurduğu davete ilişkin Beyaz Saray’dan da açıklama geldi.

Beyaz Saray Sözcüsü Hogan Gidley, yaptığı yazılı açıklamasında daveti doğrulayıp, “Henüz kesin bir plan olmamakla beraber, Başkan Trump gelecekte olası bir görüşmeye açık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim