Gazete Emek- Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde 'Kabe fotoğrafının yere serilmesi'ne ilişkin soruşturmayı yürüten savcılık, ifadesi alınan 4 öğrenciden ikisini "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçlamasıyla tutuklama, 2'sini de adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nun "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" iddiasıyla resen başlattığı soruşturmada gözaltına alınan Boğaziçililerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından Çağlayan Adliyesi'ne sevk edilen öğrenciler savcıya ifade verdi. Boğaziçi üniversitesi öğrencilerinden ikisi "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçlamasıyla tutuklanmaları, ikisi ise "konutunu terk etmeme" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Polisin iki öğrenciyi de aradığı açıklandı. 

'DOKÜMAN BULUNDU' İDDİASINA AYRI SORUŞTURMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında, ayrıca LGBTİ+ çalışma kulübünün odasında yapılan aramada PKK'ya ait örgütsel doküman ele geçirildiği öne sürüldü ve bununla ilgili resen bir soruşturma daha başlatıldığı duyuruldu.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim