Gazete Emek- Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Erdoğan tarafından atanan ve öğrenciler ile öğretim üyeleri tarafından ‘kayyım’ eleştirisiyle haftalardır protesto edilen Prof. Dr. Melih Bulu, yine Erdoğan’ın imzasıyla üniversiteye hukuk ve iletişim fakültesi kurulması kararını olumlu buldu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasının tartışmaları sürerken; Resmi Gazete’de yayımlanan kararla üniversitede iki fakülte kuruldu. Prof. Dr. Melih Bulu, söz konusu fakülte kararına ilişkin ilk değerlendirmesini Twitter’dan yaptı.

Prof. Bulu, “Cumhurbaşkanımızın imzasıyla kurulan İletişim ve Hukuk Fakültelerinin Boğaziçi’ne farklı perspektifler ve zenginlikler katacağına inanıyorum. Bundan sonraki sürecin işleyişini ilgili akademik kurullarımız ile ilerleteceğiz. Üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı olsun” diye yazdı.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 26 yeni fakülte ve enstitü kuruldu 35 fakülte ve enstitü kapatıldı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde Halep/Çobanbey Tıp Fakültesi ve Çobanbey Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu kurulmasına karar verildi. Boğaziçi Üniversitesi’nde hukuk ve iletişim fakülteleri açılması kararı dikkati çekti.

Kaynak: Kronos 

Editör: TE Bilişim