Gazete Emek- AKP'nin kurucu isimlerinden Bülent Arınç , eski HDP Milletvekili ve Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen için “Biz kabul etseydik bize gelip milletvekili olurdu, bizimkiler sırtını dönünce HDP'den teklif alıp oraya gitti” ifadelerini kullandı.

Erdoğan için "Bana sahip çıkmazsa gücenirim. Bunun helallik olarak bana dönmesini isterim" diyen Arınç: "Ona karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye içtihatta bulundum. Beni fazla zorlamasınlar."

TBMM Başkanlığı, Hükümet Sözcülüğü, Başbakan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle yaşadığı polemiğin ardından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği'nden istifa eden AK Parti'nin kurucu isimlerinden Bülent Arınç, siyasi gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ayhan Bilgen: Çalışmalarımız bir siyasi partiye dönüşebilir


“HELALLİK OLARAK BANA DÖNMESİNİ İSTERİM ”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde sorunlar olduğunu belirten Arınç, Erdoğan ile ‘ağabey-kardeş’ ilişkisi içinde olduğunu ve kendisinden ‘helallik’ beklediğini kaydetti:

“Biz ağabey-kardeş ilişkisi içindeyiz. Özelde bana ağabey diye hitap eder, biz Tayyip Bey diye ona hitap ederiz. Evet, eski samimi günler şu anda yok ama bu bizim özündeki beraberliğimizi değiştirmez.

Elbette bana karşı söylenmiş sözlerden dolayı kendisinden bir helallik dilerim, beklerim. Bu çok önemli çünkü benim için.

Ben onu Bahçeli gibi görmüyorum, Bahçeli geçmişten beri bizim dışımızda bir insan. O ne söylerse onunla başka türlü hesaplaşırız zamanı, zemini geldiğinde.

Ama ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde olan insanlar birbirlerini kırmamalı, birbirlerine sırt çevirmemeli. Bir adam eşkiyaya sahip çıkarken benim kardeş diyebildiğim bir insan bana sahip çıkmazsa ben bundan gücenirim. Bunun da helallik olarak bana dönmesini isterim. Biz bunları kendi aramızda halledeceğiz inşallah. Bundan dolayı bir kırgınlığım elbette vardır ama bunu reddedecek noktada değiliz.”

“BENİ FAZLA ZORLAMASINLAR ”

BBC Türkçe’den Ece Göksedef’in sorularını yanıtlayan Arınç mevcut durumda AK Parti’de olacağını ama durumun değişebileceği sinyalini de verdi:

“Başımı AK Parti'den başka bir partiye çevirmem. AK Parti'de olacağım, cumhurbaşkanımızın yanında, çevresinde olacağım. Ona karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum. Beni fazla zorlamasınlar. Çünkü içtihatlar zaman zaman değişebilir.”

DEVA Partisi Milletvekili Yeneroğlu ile görüşmesi sorulan Arınç, her kesimle görüştüğünü belirtti:

“Yeneroğlu çok iyi bir hukukçudur, benim çok beğendiğim bir insan hakları aktivistidir. Adli yargılamalardaki yanlışlıklar üzerine bir kitap yazdı, bana da takdim etti. Ben de istişare etmek üzere kendisiyle görüşmeye gittim. Bu çok olağanüstü bir şey değil. Ben kimlerle görüşüyorum bir bilseler akılları başlarından gider.

Ben HDP'lilerle de, CHP'lilerle de görüşüyorum. Ben hakikat arayıcısıyım. Söylenen söz doğruysa ben o sözü söyleyen kimdir diye bakmam, arkasından giderim.”

Merkez Bankası, 128 milyar doların nereye gittiğini açıkladı


“AYHAN BİLGEN’E BİZİMKİLER SIRTINI DÖNÜNCE HDP'YE GİTTİ"

Öte yandan Eski Kars Milletvekili ve Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ile de görüştüğünü aktaran Arınç, “Ben Ayhan Bilgen'le de konuşuyorum. Biz kabul etseydik bize gelip milletvekili olurdu, bizimkiler sırtını dönünce HDP'den teklif alıp oraya gitti. Bu, insanın kötülük yaptığını göstermez ki; Ayhan Bilgen müthiş bir sosyologdur. Çok başarılı bir belediye başkanlığı da oldu. Partisini kürsüden çok akıllıca savundu. Dağdan gelenlere benzemiyor, o şehirli bir insan” dedi.

Arınç, Kasım 2020’de Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın uzun tutukluluk sürelerini eleştirmesinin ardından MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sert eleştirilerine hedef olan ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’ndan istifa etmişti.  

Editör: TE Bilişim