Gazete Emek-  CHP MYK, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı uyarı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk etti.

Katıldığı bir programda kendisinden yardım isteyen bir kadına sarf ettiği sözler tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın durumu CHP MYK’da görüşüldü.

Görüşmeden Özcan’ın uyarı için Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi kararı çıktı.

NE OLMUŞTU?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın katıldığı bir Youtube programında kendisinden tüp bebek konusunda yardım isteyen bir kadınla ilgili anlattığı anısı tepki çekmişti. Bolu Belediye Meclisi toplantısında AKP’li meclis üyeleri dün Tanju Özcan’a tepki göstererek salonu terk etti. Özcan ise “Samimi olarak üzülen kadınlar ve kadın dernekleri varsa onlardan özür dilemek düşer bana” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Özcan’ın tepki gören sözlerine ilişkin olarak, “Bu ifadeleri kabul edilemez. Kendisi de özür dilemiştir. Sayın Özcan’ın durumunu MYK toplantımızda değerlendireceğiz” açıklamasını yaptı.

Özcan, MYK’da durumunun görüşüleceğini öğrendikten sonra sosyal medya hesabı üzerinden “Hayırlısı neyse o olsun. Ben Türk Milleti’nin bir neferiyim. Sığınmacılar ile ilgili söylediğim sözlerden dolayı yandaş basın ve Fetöcülerin lincine uğruyorum. Sığınmacılarla ilgili sözlerimden dolayı pişman değilim. Ben Atatürk’ün CHP’sinin neferiyim. Takdir parti yetkililerinindir!” ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Tele1

Editör: TE Bilişim