GazeteEmek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahil yedi CHP'li Milletvekili hakkında hazırlanan fezlekeler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilerek, dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun da aralarında olduğu 7 CHP’li milletvekili hakkında fezleke hazırlandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Milletvekilleri Eren Erdem, Özkan Yalım, Aytun Çıray ve Namık Havutça için de fezleke düzenlenerek dokunulmazlıklarının kaldırılması istendi.

Dokunulmazlıklarla İlgili Ne Olmuştu? 

Kılıçdaroğlu, Ak Partili  316 milletvekilinin imzasıyla TBMM başkanlığına sunulan dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifine ‘Anayasa’ya aykırı’ olmasına rağmen ‘Evet’ diyeceklerini söylemişti.

Söz konusu değişiklik teklifi, Meclis’te 376 oyla kabul edilmişti. Anayasa değişikliğinde maddelere geçilmesi 348 evet oyuyla kabul edilmişti. Teklifin ilk maddesine 350 oy, ikinci maddesine ise 357 kabul oyu çıkmıştı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 10'u aşkın milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Editör: TE Bilişim