Gazete Emek - Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı erken seçime zorlamak amacıyla organize ettiği "Milletin Sesi" mitinglerinin ilki Mersin'de yapılıyor.

Ekonomik krizden etkilenen tüm vatandaşların davet edildiği miting Umut Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Alana Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının yer aldığı "Milletin Sesi Kılıçdaroğlu, hemen seçim, erken seçim" yazılı büyük pankartlar asıldı. Miting meydanında Türk bayrakları ve parti bayrakları yer aldı.

MÜZİK ÇALINMADI

Tunceli Ovacık'ta yaşanan çatışmada hayatını kaybeden Mersinli Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu'nun cenaze töreni nedeniyle miting alanında müzik çalınmadı.

Mitinge katılan vatandaşlar "Hükümet istifa", "Tayyip istifa", "Hak, hukuk, adalet" sloganları attı.

MİTİNG ALANI ERKEN SAATLERDE DOLDU

37 bin kişi aldığı açıklanan meydan miting saatinden önce dolmaya başladı. Erken saatte gelen bir vatandaş, "Bu alan çok kalabalık olmalı o nedenle erkenden geldik. Erken seçim yapılmalı. İktidar bugün gitmezse yarın gidecek, o da olmadı 2023'te kesin gidecek. Çocuklarımın geleceği yok oldu" diye konuştu.

Mitinge katılan bir çiftçi ekonomik zorluklara dikkat çekerek, "Ekmek almakta zorlanıyor insanlar. Ben çiftçiyim. Limonum dalında kaldı. Bu iktidar dönemi çiftçi daha da fakirleşti" dedi.

'KEŞKE YARIN SEÇİM OLSA...'

Erken seçimin şart olduğunu söyleyen bir vatandaş da, "Millet bıktı, bıçak kemiğe dayandı. Keşke yarın seçim olsa" diye seslendi.

Prof. Orhangazi’den dikkat çeken ekonomik kriz değerlendirmesi: Bilinçli ve kasten olarak yapıyorlar

'MİLLET BAHÇESİ MİLLETE YASAKLANDI'

Miting için izin verilen alanın hemen yanında yer alan "Millet Bahçesi" kapıları demir bariyerlerle kapatılarak vatandaşların girişine izin verilmedi. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar "Millet Bahçesi millete kapatıldı" dedi.

MİLLETİMİZ SEFALETİ ANLATACAK, BİZ DİNLEYECEĞİZ'

Mitingde konuşma yapmadan önce sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, "Milletimizi dinlemek üzere dün akşam Mersin’e geldim. Şehidimizin evine taziyeye gittim. Bugün ise milletimiz sefaleti anlatacak, biz dinleyeceğiz. 2021’de hala böyle bir gündemimizin olması yürek sızlatıyor ama ne yapalım çözmek için yollardayız" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Bizim kitabımızda umutsuzluk yok

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına başladı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

- 2 Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor ülkede. Çiftçi, "Ekersem mahvolurum" diyor.

- Bizim kitabımızda umutsuzluk yok.

- 2016'da 5 dönüme kadar tarlası olana dönüm başına 100 lira veriyorlardı. 2021 yılında ne veriyorlar? Yine 100 lira.

- Ahdim var. Bu memlekete demokrasiyi, hukuku, adaleti getireceğim. Mafyayla iş birliği düzenini değiştireceğim. Siyaseti kirlilikten arındıracağım.

- Bütün Türkiye duysun; Hiçbir rüşvetçiyi, yolsuzluk yapanı devlet kadroları içinde asla ve asla barındırmayacağım.

- Dönem kavga, çekişme dönemi değil, beraber olma dönemidir. Biz sosyal demokratız. Sosyal demokrat olmak garip gurebadan olmak demektir. Bizler Milli Kurtuluş Savaşı'nı biliriz. Bizler emekten, alın terinden yanayız.

- Değişim rüzgarı esiyor Türkiye'de. Buna karşı durmak mümkün değildir.

Haluk Bilginer, Cübbeli Ahmet Hoca ile dalga geçti; Sosyal medyada gündem oldu

TÜİK'E TEPKİ

- Dün saat 11:00'de TÜİK'e gittim. Enflasyon açıkladılar, aylık yüzde 3,51 yıllık enflasyon yüzde 21,31. Ya Allah aşkına, bunlar devletin memuru mu, sarayın memuru mu? Sizin evinizde eşiniz, çoluğunuz çocuğunuz alışveriş yapmıyor mu? Elektrik faturasına, su faturasına bakmıyor mu? Deterjan alırken, ekmek alırken, domates alırken görmüyorlar mı? Talimat gelmiş 'İndireceksiniz'. Neden gittim? TÜİK rakamları üzerinden emeklinin, asgari ücretlinin, memurun aylığını belirliyorlar. Yani milyonlarca kişinin aylığını düşük rakamlar üzerinden belirlemeye çalışıyorlar.

- Bir de bu işin uzmanları var. Onlar da oturup bir hesap yaptılar ve onlar da aynı gün, aynı saatte rakamları belirlediler. TÜİK yüzde 3 belirliyor, onlar yüzde 9 belirliyorlar. Farka bakın Allah aşkına. Onlar diyor yıllık yüzde 21, hocalar diyor yüzde 58. Hangisi doğru? Eli kalem tutanlar, aklı başında olanlar, bir yerden talimat almayanlar, doğruları halkla paylaşmayı şiar edinenler doğru rakamları söylüyorlar. Şunu bütün emeklilerin, bütün asgari ücretlilerin, bütün memurların bilmesini isterim; ben TÜİK'e sizin hakkınızı korumak için gittim. Oradakilere soracaktım, 'Siz hangi araştırmaları yaparak bu rakamları buldunuz?' diye. Kapı duvar. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde milletvekilleri bir yere giderken önümüze duvar ördüler. Mersinlilerin huzurunda açık ve net söylüyorum; sizin duvarlarınız vız gelir bize.

Kaynak: Duvar

Editör: TE Bilişim