Gazete Emek- “Çocuklar ölmesin” dediği için yargılandığı davada 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan öğretmen Ayşe Çelik, cezasının infazı için cezaevine girdi.

Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show programına telefonla bağlanıp Kürt kentlerinde yaşanan sokağa çıkma yasaklarını anlatarak, “Çocuklar ölmesin” dediği için yargılanan ve aldığı 1 yıl 3 aylık hapis cezasının infazı üç kez ertelenen öğretmen Ayşe Çelik tutuklandı.

Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ‘Ayşe Öğretmen’in, mahkum edildiği hapis cezasının infazı için bugün yeniden cezaevine girdiğini duyurdu.

Avukat Karaman, müvekkilinin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yaptığı bireysel başvurunun ise henüz karara bağlanmadığını belirtti ve ekledi:

“AYM’den, incelemede olan, görüşmek ve karar vermek için hiç bir eksiği bulunmayan başvurunun biran evvel karara bağlanmasını, bu mağduriyeti ortadan kaldırmasını bekliyoruz. İnfaz gerçekleştikten sonra çıkacak hiç bir karar telafi edici olmayacaktır.”

Diğer yandan 1,5 yaşındaki kızı Deran’ı annesine bırakmak zorunda kalan Ayşe Çelik, cezaevine girmeden önce yaptığı açıklamada bebeğinin rahatsız olduğunu hatırlatarak, “Cezaevi koşulları onun için uygun değil. Tüm bunları düşününce kızımı anneme bırakma kararı verdim. Duygularımın tarifi imkansız. Çok üzgünüm” dedi.

Kaynak: Gazete Karınca

Editör: TE Bilişim