Gazete Emek- Tarkan’ın perşembe akşamı yayınladığı 'Geççek' şarkısı 2,5 günde sadece megastarın Facebook, Twitter ve YouTube hesaplarında 30 milyon kez izlendi. Tarkan her ne kadar şarkının pandemi ve çevre sorunlarıyla ilgili olduğunu söylese de çoğunluk politik mesajların öne çıktığını söylüyor. 

 

 

 

Sezen Aksu’nun beş yıl sonra hatırlatılan şarkısında Adem ve Havva hakkındaki sözleri nedeniyle Türk popunun ‘minik serçe’sini topa tutan iktidar sözcüleri henüz sessizliğini korusa da, iktidara yakın kalemler Tarkan’a yönelik sert tepkiler dile getiriyor. 

 

CÜBBELİ: 'ÇARŞI PAZAR LAFLARI, BUNUN NEREYE GİDECEĞİ ŞAİRİN KARNINDADIR'

 

Bunlara uzun yıllardır AKP’ye açık destek veren İsmailağa cemaati sözcülerinden Ahmet Mahmut Ünlü de katıldı.

 

'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ünlü, dün TV 100’de katıldığı Kayıt Dışı programında Ertan Özyiğit’in soruları üzerine önce ‘‘Dayan, çoğu gitti azı kaldı/Yapma! Güze, kışa boğma yazını/Yakındır sabrın zaferi/Düştük evet ama kalkmadık mı?/Biz hep hayata meydan okumadık mı?/Sen ferah tut içini/Biz neleri atlatmadık ki/Geççek geççek elbet bu da geççek/Gör bak umudun gününü gün etçek/Oh oh zilleri takıp oynıycaz o zaman/O çiçekten günler çok yakın inan’’ sözlerini sokak ağzı olmakla eleştirdi.

 

Tarkan'a saldırmanın dayanılmaz hafifliği: 'Geççek' iktidara yakın gazetecilerde panik yarattı

 

Ünlü, "Kültürel bir arzu vezni, mana içeriği yok. Sokak lafları, çarşı pazar. Toplum böyle şeyleri alıyor alıcısı var. Bunun nereye gideceği şairinin karnındadır. Benim anlamadığım şurası, niye 2 seneye yaklaştı ilk çıkan kaoslu ortam, hepimiz korktuk endişe oldu hepimiz beşeriz, o ortamda yazıldıysa bu kadar zaman ay bekletildi de şimdi piyasaya sürüldü bunun bir zaman ayarlaması var mıdır? Bunu yine ona soruyoruz, burada mazeret etmesi gerekir niye gecikti?

 

Şimdi İslam’da beyan esastır. Kişinin beyanı esastır. İlla sen bunu bunun için yaptın diyemem fıkha göre. Kime yaradı? Kim müşterisi oldu? Muhalefet cephesi" dedi.  

 

CÜBBELİ HDP’NİN ŞARKIYI BEĞENMESİNİ DE HAZMEDEMEMİŞ: 'AKILLI KİŞİ HESAP YAPMALIYDI’

 

Ama anlaşılan Cübbeli Ahmet Hoca’yı asıl rahatsız eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ya da CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak gibi muhalefetin önde gelen isimlerinin şarkıyı beğenmeleri değil. Ünlü, şarkıyı HDP’lilerin beğenmesini manidar buluyor.

 

"Dün akşam geç vakitte HDP’nin de kervana katıldığını duydum. Bu kadar senedir twit atıyorum, konuştum. Kelimeleri saysan benim de binlerce video, on binlerce saat konuşmuşumdur. Bir kere HDP’nin onaylayacağı bir laf yok. Sen dört laf  konuşup da iki mısra yazıp da bunu yapıyorsun. Ben milyonlarca kelime konuşuyorum HDP gibi PKK yanlısının beğendiği bir şey yok. Akıllı kişi hesap yapmalıydı" diyerek kimler olduğunu bilmediğini, ama duyduğunu söylediği HDP’liler üzerinde Tarkan’ı karalama çalıştı.

 

'BEN SİYASET İÇİN KONUŞMUYORUM, KARŞI TARAF MAL BULMUŞ MAĞRİBİ GİBİ ATLADI'

 

Şarkının zamanlamasını da manidar bulan Ahmet Mahmut Ünlü sözlerinin sonunda "Ben siyaset için konuşmuyorum" dese de iktidarın diliyle hükümetin dış güçlerle mücadelesine atıfta bulundu.  

 

"Bekliyorsun bekliyorsun da ekonomi tam bozulsun, elektrik faturaları artsın, Kılıçdaroğlu ‘faturamı ödemeyeceğim’ desin, bazı illerde kalkışmaya yol açan ortam oluşsun. Su bulanıkken Corona’dan milet kırılmışken bunu yap. Bu bir teselli mahiyetinde olacaksa. Ama adi gribe dönmüş. Karşı taraf mal bulmuş mağribi gibi atladı. Buradan da hükümete şey. Ben siyaset için konuşmuyorum. Cumhur İttifakı, milli duruşu, dış güçlerle irtibatsızlığı, bütün dış güçleri rahatsız etmesi. En mühim mesele, benim lafım var. Doların lafı dolar, vatanın yeri dolmaz. Bu vatanda bölünmemesi için uğraşıyor."


 

Kaynak: Gerçek 

Editör: TE Bilişim