Gazete Emek- Cumartesi Anneleri'nin her hafta kaybedilen yakınları için adalet talebiyle İnsan Hakları Derneği (İHD) önünde yaptıkları eyleme polis müdahale etti.

759. hafta'da bir araya gelen Cumartesi Anneleri 1980 darbesinde gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır'ın akibetini sordu. Basın açıklamasını okumayan başlayan İHD Şube Başkanı Gülseren Yoleri, "759 haftadır ısrarla Türkiye'deki insani ve hukuki değerlerdeki ağır tahribata dikkat çekiyoruz" dedi

Yoleri: Askeri operasyon durdurulsun

Yoleri, konuşmasına Suriye'ye yönelik askeri operasyonu eleştirerek devam etti: "Şiddet ve çatışma politikalarının yarattığı ağır yıkımın sonuçlarım yaşayanlar olarak, her zaman barıştan yana olduk. Her zaman Türkiye'nin tüm sorunlarını hak ve adalet 'ölçüleri içinde barışçıl yollardan çözmesini istedik. Savaş, herkes için kan ve gözyaşıdır, Savaş ölümdür. İnsanlığın ortak vicdanının savaşı reddetmesi bu yüzdendir.

"Kuzey Doğu Suriye'ye yapılan askeri müdahale, ülkede ve bölgede barış içinde ortak yaşam idealini onarılmaz biçimde tahrip edecektir. Daha fazla can kayıpları yaşanmadan bu müdahale derhal durdurulmalı, barışçıl çözüm yolları denenmelidir. Biz barış içinde ortak yaşam idealine sahip çıkanlar, barış talebimizde ısrar ediyoruz. Evrensel barış idealimizi tahrip eden bu askeri operasyonun durdurulmasını istiyoruz."

Tosun:Sokakta olmaya devam edeceğiz

Yoleri'nin operasyona tepki göstermesinin ardından polis biber gazı ve coplarla müdahale etti.  Müdahale sırasında "Biz kayıplarımızı istiyoruz. Siz bizden ne istiyorsunuz? Yeter artık" diyerek polis müdahalesine tepki gösterdi.

Hanım Tosun, "Biz sokakta olmaya devam edeceğiz. Meydanlarda kayıplarımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz. Hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim" dedi.

Cumartesi Anneleri her hafta kaybedilen yakınları için adalet talebiyle Galatasaray Meydanında eylem düzenliyordu. İstanbul Valiliğinin Galatasaray Meydanını eylemlere yasaklamasının ardından aileler İHD İstanbul Şube binası önünde açıklama yapmaya başlamıştı. 

Kaynak: Bianet
 

Editör: TE Bilişim