Gazete Emek-  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Covid-19 aşısı oldu. Erdoğan, Telegram hesabından, “Ben de aşı oldum” mesajını paylaşarak aşı yaptırdığını duyurdu; mesaja bir de gülümseyen surat emojisi ekledi.

Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi’ne gitti. Öncesinde hastanede ve civarında geniş güvenlik önlemleri alınırken çok sayıda AKP’li de cumhurbaşkanının ardından hastaneye gitti.

Erdoğan’ın aşıyı yaptırdığına dair bilgi paylaşıldı. Türkiye’de kitlesel aşı uygulamasının başladığı ilk gün ilk dozu yaptıran Erdoğan, canlı yayında kameralar önünde aşı olmamayı tercih etti.

Cumhurbaşkanıyla birlikte Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve AKP’li başka isimler de aşı oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN,  AŞI OLACAĞINI DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI

Çin’deki Sinovac firmasının geliştirdiği CoronaVac aşısı için 50 milyon dozluk anlaşma yapan Türkiye’ye ilk etapta 3 milyon doz geldi. Dün acil kullanım onayı verilmesinin ardından ilk olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri aşı yaptırdı. Bu sabah da sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

Erdoğan, 4 Aralık’ta yöneltilen, aşı olup olmayacağı yönündeki bir soruyu şöyle yanıtlamıştı: “Aşı olmam konusunda sıkıntım yok. Sağlık neyi gerektiriyorsa yapacağız. Vatandaşlarımıza örnek olma noktasında böyle bir adımı atarız.”

Kaynak: Diken 

Editör: TE Bilişim