Gazete Emek- Sosyal medyadaki Cumartesi Anneleri/İnsanları paylaşımı nedeniyle hakkında açılan soruşturma takipsizlikle sonuçlanan Soydan, “Onca üzüntülerinizin arasında bu haber ile sizi üzdülerse ben onlar adına tekrar özür dilerim” dedi.

Model Didem Soydan hakkında Cumartesi Anneleri/İnsanları ile ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle açılan terör soruşturmasında takipsizlik kararı verildi.

Açılan soruşturma nedeniyle Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın Twitter hesabından bugün şu mesaj paylaşıldı:

“Kaybedenlere dokunmayanlar adalet talebimize ses verenlere karşı suç üretmeye çalışıyor. Acımıza ortak olmak suç değildir. Didem Soydan vicdanın sesidir.”

Didem Soydan da bu tweet’e şöyle karşılık verdi:

“Sizler çöp yığının üzerine düşen çiğ tanelerisiniz. Cansınız. Onca üzüntülerinizin arasında bu haber ile sizi üzdülerse ben onlar adına tekrar özür dilerim. Sevgiler.” 

Cumartesi Anneleri/İnsanları paylaşımı yüzünden açılan soruşturmada takipsizlik


Soydan hakkında soruşturma, Instagram hesabından 1995’te gözaltında öldürülen Hasan Ocak’ın fotoğrafını elinde tutan annesi Emine Ocak’ın görselini paylaştığı ve şunları yazdığı için açılmıştı:

"Bir anne, evladını arıyor. Gözaltına alınmış ve kaybedilmiş evladını. Onların adı benim için sevginin, vazgeçmemenin, yüreğin, analığın sözlük karşılığıdır. Cumartesi anneleri özür diliyorum. Gördüğünüz muamele için özür diliyorum. Sizler çöp yığınının üzerine düşen çiğ tanelerisiniz. Özür dilerim."

Soydan’ın bu paylaşımının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet edilmesi üzerine Soydan hakkında "silahlı terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlatan başsavcılık, bu sözlerin propaganda kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirterek takipsizlik kararı verdi.

Soydan'ın annesi: Düşüncelerinde özgür olmayan kişi prangaya vurulmuş gibidir

Bu sırada Didem Soydan annesiyle bugün yaptığı whatsapp yazışmasını da Instagram'dan hikaye olarak paylaştı.

Kaynak: Bianet

Editör: TE Bilişim