Gazete Emek- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 30 Mart'ta yaptığı "Teravihler kapalı olmayacak. Bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek" açıklamasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan teravih namazıyla ilgili yeni bir karar geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Bakanı Erbaş, "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik. Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkanı olursa bunun da kararını alıp milletimizle paylaşırız" dedi.

Ali Erbaş, oruçlu durumdayken, aşı olmanın sakınca yaratmadığını ve orucu bozmayacağını da sözlerine ekledi.

FAHRETTİN KOCA ONAY VERMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta Ramazan ayında teravih namazlarının tedbirlerle kılınabileceğini söylemişti.

Koca, şunları kaydetmişti:

"Teravih namazları yasak olmayacak ama özellikle bu noktada hassasiyet gösterilerek tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek. Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın da bu konuyla ilgili zaten açıklamaları olacak ama toplu organizasyonlar iftar ve sahur gibi dün Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı şekliyle yasaklandı."

Suudi Arabistan’da Ramazan ayında teravih namazlarının 20 yerine 10 rekat kılınacağını ve itikaf yapılmayacağını açıklanmıştı. Öte yandan, Kabe’deki Mataf alanının sadece tavaf için açık olacağı, bu alanda namaz kılınmayacağı ifade edilmişti Ayrıca, namaz kılındığı vakitlerde yaşlı ve engellilerin de kendilerine ayrılan bölümlerde namazlarını kılacakları kaydedilmişti.

Kaynak: Ahval 

Editör: TE Bilişim