Gazete Emek- Diyarbakır'da HDP'nin çağrısı üzerine Ofis semtinde bir basın açıklaması yapılıyor. Açıklamaya Selçuk Mızraklı ve HDP'li milletvekilleri İmam Taşcıer, Feleknas Uca, Meral Danış Beştaş ve TİP milletvekili Barış Atay da katılımcılar arasında.

Polis, AZC plaza önünde yoğun güvenlik önlemleri almış durumda.

'AKP 31 MART'TA YAŞADIĞI AĞIR MAĞLUBİYETİN ÜZERİNİ ÖRTMEK İSTİYOR'

TİP milletvekili Barış Atay yaptığı açıklamada "AKP, 31 Mart seçimlerinde yaşadığı ağır mağlubiyetin üzerini örtmek için, böyle bir kayyım rezaletinin ikinci perdesini yapacağını deklare etmişlerdi. Fakat bunca hadsizliğe, bunca cesarete sahip olduklarıı düşünmüyorduk. Bugün gördük ki, AKP erimekte olan, çökmete olan iktidarını kurtarmak için her türlü ceberrut saldırıyı, her türlü hak gaspını kendinde meşru görmekte. Ve buna devam edecek. Fakat direnişin, halkın kendi iradesine sahip çıkmasının meşru olduğunuhatırlamak bizlerin görevidir." ifadelerini kullandı.

'KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMASI TALİHSİ OLMUŞTUR'

Atay devamında, "Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'nü yaptığı dönemde ne kadar doğru bir hamle yaptıklarını söyleyerek kendilerine destek olduğumuzu belirtmiştik. Beraber yürüdüğümüz zamanlar da oldu. O zaman sokağa çıktılar. 'Bugün sokağa çıkmayı doğru bulmuyoruz' lafının, talihsiz ve yanlış bir açıklama olduğunu düşünmek istiyoruz. Bu iktidara hep beraber direnmek ve bu gayrı meşru saldırıyı püskürtmek zorundayız. Halkımız şundan hiç şüphe etmesin, tarih muhakkak direnenleri yazacak." dedi.

Diyarbakır'da kayyım atamalarına tepki gösteren bir anne, "Benim oyum benim irademdir, iradem olmasa ben bu dünyada niye yaşıyorum. Ölünceye kadar irademin arkasında olacağım" dedi.

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim