Gazete Emek- Diyarbakır'da gazetecilik yapanlara yönelik ajanlık dayatması daha önce de olmuştu. Bu defa yeni bir örneği daha ortaya çıktı. Evrensel Gazetesi Diyarbakır Temsilciliği'nde çalışan Gazeteci Cengiz Anıl Bölükbaşı'na ajanlık dayatması yapıldı. 

Türkiye Gazeteciler Sendikası Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Evrensel Gazetesi Diyarbakır Temsilciliği'nde görevli, Gazeteci Cengiz Anıl Bölükbaş, 24 Ağustos 2020 tarihinde öğleden sonra, kendilerini polis olarak tanıtan 3 kişi tarafından, bir dükkanda "ikna" edilmek üzere alı konulmuş, bir takım kişisel, ailevi ve mesleki bilgileri sıralandıktan sonra kendisine ajanlık dayatılmıştır. Söz konusu kişiler, Bölükbaş'ın bügün yürüttüğü gazetecilik faaliyetleri yasal da olsa, ileride karşısına çıkabileceği şeklinde tehdit etmiş ve kendilerine muhbirlik etmesi halinde, bu duruma son verebilecekleri ifade edilmiştir. Kendilerini polis olarak tanıtan kişilerin bu tutumuyla, Bölükbaş'ın sahsında, tüm meslektaşlarımızın gazetecilik faaliyetleri, ileride karşımıza çıkacak suç biçiminde terörize edilmiştir" dedi.

KONUYA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Konuyla ilgili olarak Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Diyarbakır Temsilciliği'nde, yarın (26  Ağustos 2020 Çarşamba) saat 12:00'da basın açıklaması yapılacak. 

Editör: TE Bilişim