Gazete Emek- 24 Haziran seçimleri sürecinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti 86'ncı gününde. Urfa Adliyesi’nin çevresindeki beton blokların önüne oturan aile, “adalet istiyoruz” dövizi ve saldırı günü yaralıları taşıyan ambulansın fotoğraflarını taşıdı. 

'BAŞSAVCI VE YARGIÇLAR SUÇ İŞLİYOR’

Adalet mücadelelerinin 86’ncı gününe girdiğini anlatan Ferit Şenyaşar, “Bütün dünyanın gözü önünde Suruç Devlet Hastanesi'nde, güvenlik kameralarının önünde bir katliam yapıldı ve katliamın kamera görüntüleri şu an Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda. 3 yıldır adalet istiyoruz maalesef bu görüntüler bizimle paylaşılmıyor ve dosya üzerinde gizlilik kararı devam ediyor. Şu an Şanlıurfa Başsavcısı ve yargıçlar suç işliyorlar. Hukuk yoluyla ailemize ikinci bir katliam yapıyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz direneceğiz ve adalete olan umudumuzu hiçbir zaman yitirmeyeceğiz. Adalet sağlanana kadar annem ile adliye önünde ayrılmayacağız. Buradan vicdan sahibi olan herkese çağrımdır; bu bir insanlık suçu. Gelin bu insanlık suçunu beraber ortaya çıkaralım” dedi.

'ERDOĞAN DA SOYLU DA ÇOCUKLARIMIN NASIL VAHŞİCE KATLEDİLDİĞİNİ BİLİYOR’

Anne Emine Şenyaşar ise adaletin izinde olduklarını dile getirdi. Gerçek bir adalet için mücadele içinde olduklarını söyleyen Şenyaşar, "Savcıların vicdanı yok mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kimin haksız olduğunu, çocuklarımın nasıl katledildiğini biliyor. Çocuklarım vahşice katledildi. Sadece adalet istiyoruz. Çocuklarım hastanede herkesin gözleri önünde katledildi. Hastane kayıtları neden saklanıyor. Kayıtlar ortaya çıkarılmadan buradan kalkmayacağız” ifadelerini kullandı.

“Burası artık bizim evimiz gibi oldu. Sabah erkenden eve gelmek içi yola çıkıyoruz. Bu yolun her karışını ezberledik” diyen Emine Şenyaşar “Çocuklarımızı, gerçek evimizi geride bırakıp, her gün buraya geliyoruz. Adalet için geliyoruz ama adalet adına bir değişim yok. Çocuklarımı katledenler hala Suruç’ta geziyor” diye ekledi.

,

Kaynak: Artı Gerçek 

Editör: TE Bilişim