Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını cevapladı; Avrupa Birliği’nin Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’la ilgili kararlarını tanımadıklarını söyledi.

Erdoğan "Avrupa Birliği’nin icra komitesi olarak adlandırılan Bakanlar Komitesi, Osman Kavala ile ilgili olarak Türkiye'ye ihlal cezası verdiğini ifade etti. Selahattin Demirtaş ile ilgili de benzer karar alabileceğini söyledi. Yorumunuz, değerlendirmeniz ne olur" sorusuna şu yanıtı verdi:

"AB'NİN KARARINI YOK FARZ EDİYORUZ"

"Buna yorum yapmaya gerek yok ki. Biz, Avrupa Birliği’nin Kavala’yla, Demirtaş’la, şununla, bununla ilgili aldığı kararları tanımıyoruz. Olay bu kadar basit. Yok farz ediyoruz. Bizim indimizde bunlar yok hükmündedir. Bunları kaç kez açıkladık. İster anlasınlar ister anlamasınlar. Bizim yargımızın vermiş olduğu kararın üzerinde biz, Avrupa Birliği kararı tanımıyoruz. Ne biliyorlarsa onu yapsınlar." 

Erdoğan’ın bu açıklamaları sırasında CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’yı ziyaretteydi.

'ÇOK ÜZGÜNÜM'

Muharrem Erkek’in aktardığına göre; Osman Kavala tutukluluğuna ilişkin “Siyasi amaçlarla içeride tutulduğumu biliyorum. Çok kötü bir kurguya dayalı iddianamelerle cezaevinde tutuluyorum. Demokrasi ve hukuk adına çok üzgünüm” dedi.


“BU KARARLARI UYGULAMAYANLAR SANIK SANDALYESİNE OTURACAKTIR”

Selahattin Demirtaş, KRT TV’den gazeteci Deniz Gez’e verdiği röportajda AİHM’in derhal serbest bırakılması talebine rağmen hala tutuklu bulunmasına ilişkin “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi kararlarını Türkiye’de uygulayabilecek bağımsız yargı oluşmadan bu kararlar kolay kolay hayata geçmeyecektir. Fakat bir gün kesinlikle uygulanacak ve o gün geldiğinde, bu kararları uygulamayanlar sanık sandalyesine oturacaktır” dedi.








Kaynak: Evrensel

Editör: TE Bilişim