Gazete Emek-  Erdoğan, Trump ile görüşmesine ilişkin, “Mümbiç’in terörden temizlenmesi meselesini görüştük. Halkbank konusunda kendileriyle görüştük. FETÖ’nün elebaşıyla başıyla ilgili görüşmemiz oldu. Ben bu konuda ümidimi yitirmek istemiyorum hala umutluyum. Umarım FETÖ konusunu da çözeceğiz” dedi.

Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın G-20 Zirvesi'ndeki ikili görüşmesi 50 dakika sürmüştü. 

G-20 açılışında aile fotoğrafının çektirilmesinin ardından Erdoğan ve Trump ayaküstü bir görüşme gerçekleştirmişti.

'TRUMP'LA HALKBANK KONUSUNU GÖRÜŞTÜK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesine ilişkin, “Mümbiç’in terörden temizlenmesi meselesini görüştük. Halkbank konusunda kendileriyle görüştük. Elimizdeki belgeleri verdik. FETÖ’nün elebaşıyla başıyla ilgili görüşmemiz oldu. Ben bu konuda ümidimi yitirmek istemiyorum hala umutluyum. Umarım FETÖ konusunuda çözeceğiz” dedi.

'RUSYA'YA VİZE KALKACAK MI?'

Erdoğan, Rusya ile vize serbestisine ilişkin soruya, "Şimdi sayın Putin ile yaptığımız görüşmelerde vizeler konusunda kısmi olarak vizelerin kaldırılması kararını sayın Putin verdi. Temenni ederim ki tamamına yakını da vizeler konusunda alınır" şeklinde yanıt verdi.

ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili bir soru üzerine "Benim ülkemde şu an 100 bin Ermeni yaşıyor. İnsani davranıyor ve hala bu şekilde yaşamaya devam ediyorlar. Soykırım meselesinde gelelim bunu tarihçilere bırakalım. Bizim tarihimizde böyle bir olay yok. Her türlü tartışmaya da gireriz."

Erdoğan'ın görüşme sonrası açıklamalarından satır başları şu şekilde:

-Arjantinli dostlarımızı bu yılki zirveye başarıyla ev sahipliği yaptığı için tebrik ediyorum.

-Gerek ekonomik alanda gerekse küresel ekonomiyi ilgilendiren konuları istişare ettik

-Önümüzdeki yıl kaliteli altyapıların yapılmasında mutabakata vardık.

-Çalışma hayatının geleceğinde ise çalışanları yeni teknolojiye nasıl adapte edeceğimizi istişare ettik.

-Çalışma hayatının geleceğinde ise çalışanları yeni teknolojiye nasıl adapte edeceğimizi istişare ettik.

-Ayrıca zorla çalıştırma, çocuk işçi ve modern kölelik gibi konularda neler yapabileceğimizi daha etkin olacağımızı söyledik.

-İlim konusu G-20'nin önem verdiği başlıklar arasındadır. Bu alanda gerekli katkıyı yaptık. Gelişmiş ülkelerin taşın altına elini daha fazla koymasını istişare ettik.

-Önümüzdeki dönemde Hazar enerji kaynaklarının ülkemiz üzerinden Batı ülkelerine gönderilmesine katkıda bulunacağız

-Türkiye kendi hukukunun korumakta kararlıdır.

-Doğu Akdeniz'de KKTC hakları gasp edilemez.

'KENDİ KAYNAKLARIMIZDAN 33 MİLYAR DOLAR HARCADIK'

- Sığınmacılar için kendi kaynaklarımızdan yaklaşık 33 milyar lira harcadık.

- Dünya Ticaret Örgütü'nün kuralları çok büyük şekilde erozyona uğratıldı. 'Ben yaptım oldu' böyle bir mantık zarar vermektedir. Türkiye, Dünya Ticaret Örgütü'nün yenilenmesini savunuyor.

-Suriye'deki terör örgütleriyle irtibatı tespit edilen 7 bin kişiyi sınır dışı ettik.

- Suriye'nin kuzeyinde ülkemizi tehlikeye sokan hiçbir varlığa izin vermeyeceğiz.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

- Biz bu olayı hiç bir zaman siyasi bir mesele olarak görmedik. Bizim için bu olay alçakça bir cinayettir ve öyle kalacaktır. Veliaht Prensin 'suç sabit olmadıkça kimseyi suçlayamayız' yönündeki tutumu kabul edilebilir değildir.

-Dışişleri Bakanları bu konuyla ilgili olarak bunu inkar ederken ve yine yetkililerin Cemal Kaşıkçı'nın başkonsolosluktan gittiğini söylerken bütün bunlar hep kendilerinin tezatlarıdır. Cemal Kaşıkçı'nın 7.5 dakika içinde boğularak öldürüldüğünün belgeleri var. Bizden kimler istediyse biz bu belgeleri ABD başta olmak üzere Suudi Arabistan'a Almanya'ya İngiltere'ye kim istediyse verdik. Suudi Başsavcı İstanbul'a geldiğinde elindeki belgeleri bizimle paylaşmadı.

- Suudi yönetimi gerekli desteği vermedi. Bu cinayetin tüm yönüyle ortaya çıkarılmasının Suudi Arabistan’ın da faydasına olacağını inanıyorum

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim