Gazete Emek- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun bir aranın ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ilk kez yüz yüze yapılan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

1 Haziran’dan itibaren geçilen ‘normalleşme süreci’yle ilgili Erdoğan, “’Yeni normal‘ dediğimiz düzenin bir süre daha devam edeceği gerçeğine kendimizi alıştırmalıyız” dedi.

Erdoğan’ın ‘yeni normale’ ilişkin açıklamalarından satır başları şöyle:

– Zaman zaman istemediğimiz görüntülere şahit oluyoruz ancak bu tür olumsuzlukların istisna, kurallara riayetin genel olduğu kanaatindeyim.

– Milletimden hem yeni dönemin kurallarına uyarak hem işine gücüne sıkı sıkıya sarılarak bu sürece destek vermesini bekliyorum.

– Hiçbir salgının, tehdidin, ülke ve millet olarak birliğimizden, beraberliğimizden, kardeşliğimizden, dayanışmamızdan büyük olmadığı inancıyla yolumuza devam ediyoruz.

– Lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin kapanış saati 22.00’den 24.00’e uzatılmıştır.

– Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz’dan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete geçebilecektir.

– Nikah salonları 15 Haziran’dan, düğün salonları ise 1 Temmuz’dan itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayacaktır.

– Hekimlerimizin Covid-19 tedavisinde kullandığı Favipiravir isimli ilacı TÜBİTAK’taki bilim insanlarımız kendi sentezimizle üretmeyi başardı.

– Çalışanlarını, kısa çalışmaya geçiren veya ücretsiz izne ayıran işverenlerimize normalleşme desteği vereceğiz.

Editör: TE Bilişim