Gazete Emek- Muharrem İnce, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Lirası’nın dolar karşısındaki tarihi değer kaybına ilişkin buzdolabı ve çamaşır makinesi satışlarındaki artıştan söz etmesine yanıt verdi. Daha sonra AKP ve CHP'ye göndermede bulunarak, "Yok birbirlerinden farkları" dedi.

Muharrem İnce, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Lirası’nın dolar karşısındaki tarihi değer kaybına ilişkin buzdolabı ve çamaşır makinesi satışlarındaki artıştan söz etmesine yanıt verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan İnce, "Ak Parti Genel Başkanının çamaşır makinesi satışlarına sığınarak yaptığı açıklamalar yakında emekli siyasetçi olacağının müjdesini vermektedir" dedi.

İnce paylaşımında şunları söyledi: "Türkiye’nin tırmanışını göremiyoruz ama kendisinin inişi yakındır. Bu iniş gerçekleştiğinde Türkiye tırmanışa geçer."

AKP VE CHP'YE GÖNDERME

İnce, Erdoğan'a verdiği yanıtın ardından AKP ve CHP'ye göndermede bulunduğu yeni bir paylaşım yaptı.

İnce paylaşımında, "Bir tarafta Ak Parti’den ayrılanlara “Ümmeti bölmeyin”, CHP’den ayrılma iddialarına “en doğal hakkı” deniliyor. Diğer tarafta ise Ak Parti’den ayrılanlar demokrasi kahramanı, CHP’de rahatsız olanlar sarayın adamı.
Yok birbirlerinden farkları..." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya’da ikinci kez cuma namazı kıldıktan sonra gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Türk Lirası’nın dolar karşısındaki tarihi değer kaybına ilişkin açıklama yapan Erdoğan, “Ekonomide koronavirüs salgınından sonra çok ciddi zikzaklar var” demişti. Erdoğan, doların TL karşısındaki zirvesini önemsizleştirmek için 2002 yılından bu yana buzdolabı ve çamaşır makinesi satışlarındaki artıştan söz etmişti.

Editör: TE Bilişim