GazeteEmek -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir diz temaslarda bulunmak üzere Amerika'ya gitti.

Günlerdir tartışılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donalt Trump görüşmesi gerçekleşti. 

Beyaz Saray'da İlk yüz yüze görüşmesini gerçekleştiren iki lider, görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. 

Erdoğan ve Trump açıklamasında Türkiye-Amerika işbirliği vurgulanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, YPG ile ilgili çıkış yaptı. Erdoğan, "YPG'nin muhatap alınması uluslararası mutabakatlara uygun değil" dedi.

ABD Başkanı Trump, "Erdoğan'ı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Türk halkı son derece korkunç terör saldırıyla karşılaştı. Türk halkımıza desteğimizi sunuyoruz. Türkiye'yi IŞİD ve PKK gibi terör örgütlerine karşı destekliyoruz. Suriye'deki Türkiye'nin çabalarını memnuniyetle karşılaşıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan ise, “Bu ziyaretimiz tarihi bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum. Bu görüşmelerin büyük kazanımlar elde edeceğine inanıyorum” dedi. Erdoğan, ekonomi, enerji ve savunmada işbirliğinin artacağını belirtti.

‘PYD-YPG Mutabakata Uygun Değil'

Erdoğan, açıklamasının ikinci bölümünde ise, “DEAŞ başta olmak üzere bölgemizdeki tüm terör örgütlerine karşı koymalıyız. Bölgemizin geleceğinde teröre yer yoktur. Özellikle YPG-PYD terör örgütlerinin muhatap alınması mutabakata uygun değildir. Aynı şekilde terör örgütlerinin faaliyetlerini bahane ederek bölgenin etnik yapısını değiştirmeye çalışanlara da müsaade etmemeliyiz” dedi.

Editör: TE Bilişim