Gazete Emek- Tahliye edildikten sonra yeniden tutuklanan CHP PM üyesi Eren Erdem bugün bir kez daha hakim karşısına çıkıyor. Duruşma öncesi açıklama yapan Erdem'in avukatı Onur Cingil, "Delilin kalmadığı bu dosyada olumlu bir sonuç bekliyoruz. Yargılanma için bile bir gerekçe yok. Bugün verilecek karar yargı makamının onuru, şerefidir" dedi.


CHP PM üyesi Eren Erdem, bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul 23. ACM'de hakim karşısına çıkacak. Erdem'in son duruşmasında hakkında tahliye kararı verilmiş, mesai sonrası gelen jet kararla tahliye edilmeden tekrar tutuklanmıştı.

Eren Erdem'in ailesi, CHP üyeleri ve hak savunucuları Eren Erdem'e destek için adliye önünde bir araya geldi. Adliye önünde açıklama yapan Erdem'in avukatı Onur Cingil "Biz bu yargılama boyunca her şeyi gördük. Dakikalar içinde 10 bin sayfayı okuyup yeniden tutuklama kararı veren hakimleri gördük. Delilin kalmadığı bu dosyada olumlu bir sonuç bekliyoruz. Yargılanma için bile bir gerekçe yok. Bugün verilecek karar yargı makamının onuru, şerefidir. Heyetin doğru kararı vereceğini umuyoruz. Günün sonunda Eren Erdem'in bizlerle birlikte olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Cingill'ın ardından konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise, "Bugün bir kez daha Eren Erdem'in haksız yere tutuklandığını belirtmek için toplandık. Hukukun yerine gelmesini bekliyoruz. Eren Erdem hukuksuzca esir alınmış durumda. Unutulmaması gerekir ki bu insanları haksız yere yargılayanlar günü geldiğinde yargılanacaklar" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet

Editör: TE Bilişim