Gazete Emek- 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın itibarsızlaştırmak amacıyla kullanılan Necmettin Kesgin, bu kez de #dokuz8Haber’i hedef aldı. Cezaevinden Covid-19 pandemisi sayesinde tahliye edilen Kesgin’in suç duyurusu üzerine #dokuz8Haber Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Biçici, Necmettin Kesgin’in ceza aldığı bir dava hakkındaki haber nedeniyle bugün savcılığa ifade verdi ve hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı.

“ŞAKA GİBİ MEMLEKET, AMA GÜLMÜYORUZ”

#dokuz8Haber Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici, savcılık ifadesi sonrası Twitter’da yaptığı paylaşımda, şu bilgileri verdi: “Yerel seçimlerde iktidarın Mansur Yavaş’ı itibarsızlaştırma çabaları kapsamında sahneye sürülen Necmettin Kesgin’in @dokuz8haber’in ekteki haber tweetiyle ilgili suç duyurusu üzerine hakkımda yakalama kararı çıkmış. Biraz önce ifade verdim. Şaka gibi memleket ama artık gülmüyoruz.”

SORUŞTURMAYA KONU EDİLEN TWEET

Savcılık tarafından soruşturmaya konu edinilen tweet’te dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ile ilgili çeşitli iddialarda bulunan Necmettin Kesgin hakkında “dolandırıcılık suçlaması” ile bir dava daha olduğu belirtiliyor. Necmettin Kesgin’in “bir şirketi usulsüz çek ve senet düzenleyerek borçlandırmakla suçladığı” ifade ediliyor.

NE OLMUŞTU?

Necmettin Kesgin, 31 Mart seçimleri öncesinde Mansur Yavaş’ı karalama kampanyasında önemli bir rol üstlenmişti. Necmettin Kesgin’in “resmi belgede sahtecilik, şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” suçlarından 6 yıl 6 ay hapis cezası aldığı ortaya çıkmıştı. Covid-19 pandemisi nedeniyle cezası ertelenen ve tahliye edilen Necmettin Kesgin hakkında ayrıca “sahte ÖSYM belgesi düzenlemek” suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş cezası bulunuyor. “Müstehcen çocuk görüntüsü bulundurma” suçundan aldığı 3 yıl hapis cezasının da kesinleşmesi bekleniyor. Mansur Yavaş ise Necmettin Kesgin’in gündeme getirdiği konulardan açılan davada beraat ederek aklanmıştı.

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim