Gazete Emek- Van'ın Erciş İlçesi'nde uzun yıllardır gazetecilik yapan İdris Yılmaz hakkında açılan bir dava daha sonuçlandı. Yılmaz, yaptığı haberler nedeniyle birçok gözaltına alındı, tutuklandı. Yılmaz'ın Van eski Milletvekili ve şimdiki Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi hakkında yaptığı 'yolsuzluk' haberi nedeniyle açılan dava sonuçlandı. 


Mahkeme Yılmaz'ın haberde kullandığı 'hırsız' ibaresini nedeniyle 6 bin TL para cezası ödemeye mahkum etti. Yılmaz bu parayı Cuma gününe kadar ödeyemez ise 300 gün hapis yatacak.

Konuya ilişkin Gazete Emek'e konuşan gazeteci İdris Yılmaz, "Erciş'te belediye başkanı olduğu dönemde müfettiş incelemeleri sonrası yaptıkları "yolsuzlukları" raporlaştırılan Gümrük ve Ticaret Bakan yardımcısı Fatih Çiftçi nin,müfettiş raporuna dayandırdiğım haberde "Hırsız" ifadesi kullandığım için bana dava açıldı. 

Çiftci'nin 'yolsuzluk' belgelerini mahkemeye sunmama rağmen Çiftci'ye haber başlığında "hırsız" ifadesini kullandığım için mahkeme belgelere ragmen beni haksız buldu. Beni 6 bin TL adli para cezası ödemeye mahkum etti. Yarına kadar bu parayı odeyemezsem (ödeyecek durumum yok) 300 gün hapis cezası yatacagım. Ben yaptığım işin doğru olduğuna inananarak başım dik alnım açık bir şekilde verilen haksız cezayı paşa paşa yatacagım. Çiftçi'yi ve mahkeme kararını toplumun vicdanına havale ediyorum." dedi. 

Editör: TE Bilişim