Gazete Emek- İstanbul'da taleplerinin yerine getirilmesi için eylem yaptıkları gerekçesiyle bu sabaha karşı gözaltına alınan havalimanı inşaatı işçileri karakolda bekletiliyor. CHP'nin önceki dönem milletvekili Barış Yarkadaş işçilerin karakolda çekilmiş fotoğraflarını paylaştı.

3.havalimanında çalışma koşullarının değiştirilmesini talep ederek eylem başlatan, sosyal medyadan #havalimanindaihaneteylemi denilerek hedef gösterilen ve bugün sabah saatlerinde jandarma tarafından gözaltına alınan işçiler karakolda bekletiliyor.

 CHP’nin önceki dönem İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabı üzerinden karakolda bekletilen işçilerin fotoğraflarını paylaşarak, “3. Havalimanı inşaatı çalışanları Arnavutköy Jandarma Karakolu’nda bu şekilde bekletiliyor” dedi.

‘VALİLİK GÖRÜŞTÜRMÜYOR’

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm de Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada, 540 işçinin jandarma karakollarında gözaltında tutulduğunu söyleyerek işçilerin avukatlarla da görüşmesine izin verilmediğini söyledi: “Valiliğin izin vermediği gerekçesiyle gözaltındaki işlerle görüşmemize izin verilmiyor. Dosyaya da Çağlayan Savcılığı bakıyor. Fakat savcılıkla da görüşme sağlanamıyor. Vekiller ve avukatların inşaat alanına girişleri de engellendi.”


Kaynak: Duvar
 

Editör: TE Bilişim