Gazete Emek- Prof. Dr. Betül Tanbay polis operasyonu sonucu dün gözaltına alınmıştı.

Gezi eylemlerini organize etmekle suçlanarak polis operasyonuyla gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Barış İçin Akademisyenler'in 'Bu suça ortak olmayacağız' metni imzacısı Prof. Dr. Betül Tanbay serbest bırakıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 1 yıldan uzun süredir tutuklu bulunan ve iddianamesi hala hazırlanmayan Osman Kavala’nın yöneticisi olduğu Anadolu Kültür'e yönelik soruşturma kapsamında 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Prof. Betül Tanbay, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Turgut Tarhanlı, Anadolu Kültür'ün Yönetim Kurulu Başkanvekili Yiğit Ekmekçi, Yönetim Kurulu üyesi Ali Hakan Altınay, Anadolu Kültür Genel Koordinatörü Asena Günal, Anadolu Kültür Deneği'nden Bora Sarı ve Hafıza Merkezi Eş Direktörü Meltem Aslan ile yapımcı Çiğdem Mater, İstanbul Bilgi Üniversitesi STK Eğitim ve Araştırma Birimi Çalışanı Yiğit Akakoğlu, Ayşegül Güzel, Filiz Telek, Sivil Toplum Geliştirme Derneği İletişim Koordinatörü Hande Özsavaş polis operasyonlarıyla gözaltına alınmıştı.

EMNİYET GEZİ'Yİ HEDEF GÖSTERDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından basına yapılan açıklamada gözaltına alınanların Anadolu Kültür'ün sahibi olan Osman Kavala ile hiyerarşik bir düzen içerisinde olduğu iddia edilerek yurt dışından profesyonel eylemci getirdikleri öne sürüldü. Emniyet Müdürlüğü, Gezi eylemlerinde polis şiddetini protesto eden 'Duran Adam', 'Piyano Çalan Adam' ve 'Kırmızılı Kadını' da hedef gösterdi. 

Kaynak: Artı Gerçek

Editör: TE Bilişim