Gazete Emek- Hatay Valiliği, Afrin’e yönelik operasyon sırasında iki askerin hayatını kaybettiği saldırılara karışan 9 YPG’linin yakalandığını duyurdu. YPG ise bunu yalanladı ve TSK’nin Afrin’de sivilleri kaçırarak YPG-YPJ savaşçıları diye sunduğunu savundu.

Hatay Valiliği, Afrin’e yönelik operasyon sırasında Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın hayatını kaybettiği saldırılara ve daha sonra Usta’nın naaşının kaçırılması olayına karışan 9 kişinin Afrin’in Raco beldesinde yakalanıp Türkiye’ye getirildiğini duyurdu.

Valilik ayrıca, söz konusu 9 kişinin “PKK/KCK-PYD/YPG örgütü mensubu” olduğunu ve operasyonun MİT ve jandarma birimleri tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti.

YPG: “TSK Afrin’de kaçırdığı sivilleri savaşçı diye sundu”

Konuya ilişkin yazı açıklama yapan YPG Basın Merkezi, “Söz konusu iddialar tamamen gerçek dışı ve bilinçli biçimde üretilmiş yalan haberlerden ibarettir” ifadelerini kullandı.

Rojava’dan yayın yapan Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) haberine göre, yazılı açıklamada, TSK’nin Afrin’de pek çok sivili kaçırarak YPG-YPJ savaşçısı gibi sunduğu belirtilerek şöyle denildi:

Bu fabrikasyon haberlerin amaçlarından bir tanesi de Afrin’de güçlerimizin eylemleri sonucu moralsizleşen ve korku içinde yaşayan asker ve çete gruplarına moral vermektir. Bilindiği üzere savaşçılarımızın gerçekleştirdiği eylemler üzerine son zamanlarda Afrin’deki çete grupları arasından çok sayıda firar vakası yaşanmıştır.


Kaynak: Sendika.Org

Editör: TE Bilişim