Gazete Emek- HDP Pazarcık İlçe Örgütü'nün depremzedeler için topladığı temel gıda ve barınma yardımları polis engeline takıldı. Elazığ girişinde polisler tarafından geri çevrilen yardım aracı farklı bir yoldan HDP Elazığ İl Binası önüne geldi.

Aracın parti binasına yaklaşmasıyla gelen polisler yardımların il binasına taşınmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Yardımların AFAD'a teslim edilmesini isteyen polis ve HDP'li yöneticiler arasında tartışma çıktı.

Yardımların kalite kontrolden geçirilmemesi gerektiğini söyleyen polis, paketlerin AFAD'a verilmemesi ya da kent dışına çıkarılmaması halinde araca el koyacaklarını belirtti.

YARDIMLARIMIZ İHTİYAÇ YOK DENİLEREK YAKILIYOR

HDP'liler ise AFAD'a gönderilen birçok yardım paketinin 'ihtiyaç yok' denilerek yakıldığını yine 9 gün geçmesine rağmen çok sayıda depremzedeye ulaşılmadığını ve bundan dolayı AFAD'a vermeyeceklerini belirtti. 

YARDIMLARI ALMAK İSTEYEN DEPREMZEDELER POLİSLE TARTIŞTI

Yaşanan gerilim sırasında abluka altına alınan yardım aracının yanına gelen bazı depremzedelerin getirilen yardımları almak istemesi üzerine HDP'li yöneticiler aracın kapısını açarak ürünleri dağıtmaya başladı. Araya giren polisler ise aracın kapısını kapatarak malzemelerin dağıtılmasına izin vermedi. Bu sırada polis ve depremzedeler arasında da tartışma çıktı.


'SADECE HDP'YE ENGEL ÇIKARILIYOR'

Duruma tepki gösteren HDP'lilerin parti binası önünde yapmak istedikleri açıklamaya polisler tarafından izin verilmedi. Parti binasına geçen yöneticiler burada açıklama yaptı. HDP Elazığ İl Eşbaşkanı Baki Yıldırım, Elazığ'da tüm partilerin yardım çalışmalarını yaptığı ancak sadece partilerine engel çıkarıldığını söyledi. Engellemenin siyasi olduğunu belirten Yıldırım, Elazığ halkının da bunu gördüğünü söyledi. 

'YARDIMLARI KENDİ ELİMİZLE VERMEK İSTİYORUZ'

Pazarcık’tan getirdikleri yardımları hiçbir şekilde AFAD’a teslim etmeyeceklerini söyleyen HDP Pazarcık İlçe Eşbaşkanı Naci Kızıler, yardımları kendi elleriyle ihtiyaç sahiplerine vermek istediklerini söyledi. HDP Pazarcık İlçe Yöneticisi Hüseyin Satı da yardımların toplanması için bir hafta boyunca çalışma yaptıklarını ve deprem bölgesine geldiklerini ancak tamamen keyfi uygulamalardan dolayı depremzedelere ulaştıramadıklarını belirtti. 

Elazığ'da deprem mağdurlarının gıda ve barınma sorunu çektiğini, AFAD'ın bu konuda yetersiz olduğunu söyleyen HDK Meclis Üyesi Ensari Taşkaya, "Dayanışmaya barikat kurmayın" diyerek tepki gösterdi. 

Kaynak: M.A

Editör: TE Bilişim