Gazete Emek- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HDP’nin kapatılması istemli yaklaşık 850 sayfalık iddianamesinde, yaklaşık 500 partili hakkında siyasi yasak istendi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HDP’nin kapatılması istemli iddianamesinde, partinin banka hesabına tedbir konulması da talep edildi. İddianame, Anayasa Mahkemesine gönderildi.

YAKLAŞIK 500 PARTİLİYE SİYASİ YASAK İSTEMİ

HDP’nin kapatılması istemli yaklaşık 850 sayfalık iddianamede, yaklaşık 500 partili hakkında da siyasi yasak istendi.

PARTİNİN BANKA HESABINA TEDBİR TALEBİ

İddianamede partinin banka hesabına tedbir konulması da talep edildi.

HDP'DEN İLK AÇIKLAMA

HDP'den yeniden açılan kapatma davası sonrası sosyal medya paylaşımları geldi.

"AKP-MHP ittifakının tarihini mafya anlatıyor. HDP’nin tarihini halklar yazıyor. Mafya itirafları karşısında suspus olanlar, partimize saldırarak iktidarını güncellemek istiyor. İzin vermeyeceğiz!" denilen paylaşımda, "Kürt halkının iradesini hiç kimse gasp edemeyecek. HDP, bu ülkenin asli gücüdür. HDP, olmadan bu ülkeye demokrasi gelmez, barış gelmez. Tüm zamanların toplam faşizmini yaşıyoruz şu anda. O zaman tüm zamanların direnişini yapacağız. Biz, bu özgürlük mücadelesini zerre-i miskal bırakmayacağız" ifadesine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, 17 Mart 2021’de HDP’nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne bir iddianame sunmuştu. AYM, iddianameyi evrak ve usul eksiklikleri nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iade etmişti.

Kaynak: Dokuz8haber

Editör: TE Bilişim